Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis de Ziua Drapelului: „Dragi români, să rămânem uniți”

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis de Ziua Drapelului: „Dragi români, să rămânem uniți”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, pe pagina oficială a președinției , un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național. Acesta i-a îndemnat pe români să rămână uniți.

Iohannis, mesaj de ziua drapelului FOTO Arhivă

"Ziua Drapelului Național celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale națiunii române (...) Culorile drapelului au însuflețit generație după generație, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naționale - asigurarea independenței, triumful libertății, instaurarea democrației și a statului de drept și integrarea României în NATO și Uniunea Europeană", a transmis Klaus Iohannis.

Acesta a declarat totodotă că drapelul reprezintă un simbol al înaltelor valori naționale și că, începând cu anul 1848, acesta a marcat marile evenimente istorice care au dus la crearea statului național român, independent, unitar și democratic.

"Astăzi, Drapelul Național flutură alături de steagurile aliaților și partenerilor noștri, împreună cu care împărtășim valori și idealuri comune în misiuni internaționale desfășurate sub egida NATO, UE sau ONU", a mai spus Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui țării, drapelul este un simbol unificatori pentru românii de pretutindeni, indiferent unde s-ar afla.

"Dragi români, să rămânem uniți în jurul Drapelului Național și să acționăm energic pentru consolidarea democrației, a statului de drept, a egalității de șanse și pentru edificarea unei societăți libere și prospere, parte a marii familii europene. La mulți ani, România!", a concluzionat președintele Iohannis.

De Ziua Drapelului, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Tricolorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Zeci de procurori DNA, plătiți deja cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat instituţia în judecată şi cer salarii ca în Parchetul European pe …

3 Rușii au distrus o fabrică de la Berlin ca să întrerupă livrarea de ajutoare militare pentru Ucraina, dar au greșit ținta

4 „A omorât mai mulți ucraineni decât rușii”

5 Foarte interesante amănunte...