Mesajul generalului Pacepa la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 89: Când ai cancer, extirpează-l

Mesajul generalului Pacepa la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 89: Când ai cancer, extirpează-l

Generalul Ion MIhai Pacepa, fostul nr.2 în spionajul extern comunist, a transmis un mesaj la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 pentru a fi difuzat în emisiunea Controverse realizată la B1 TV de Andrei Bădin și pe Flux24.ro . Duminică în emisiunea Controverse s-au reluat pasaje dintr-un interviu difuzat în 25 decembrie 2013 acordat de Pacepa lui Bădin.

Generalul Pacepa a cerut în 1978 azil politic în SUA.

 MESAJUL GENERALULUI PACEPA:

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII CONTROVERSE DIN 22 DECEMBRIE 2019:

PARTEA 1:

PARTEA 2:

„Au trecut sase ani de la acest interviu, si doresc sa-l felicit acum pe Presedintele Klaus Johanis pentru determinarea cu care vrea sa scape Romania de tarele comunismului. Decorarea lui Octavian Bjoza, presedintele Asociatiei Detinutilor Politici din Romania, informeaza tara si restul lumii că sub administratia presedintelui Johanis Romania isi va asuma răspunderea pentru crimele comunismului. Asumarea acestei raspunderi constituie, in viziunea mea, unul din cele mai dificile momente ale trecerii de la dictatură la democratie. In anii 1950, cand am fost sef adjunct al Misiunii Economice a Romaniei in RFG, am vazut cum Planul Marshall a transformat fostul Reich intr-o vibranta democratie. Germaniei i-au trebuit insa alti 40 de ani ca sa-si asume raspunderea pentru crimele Nazismului, deoarece nazismul si Gestapo-ul s-au nascut in glia tarii. Comunismul si Securitatea au fost insa exportate in Romania, care nu trebuie sa astepte o jumatate de secol pentru a le condamna.

Anul acesta Romania a sarbatorit 30 de ani de la eliberarea ei de sub comunism dar, din pacate, cetatenii sai care s-au aliat cu Statele Unite pentru a lupta impotriva Securitatii continuă să fie considerati trădători in Romania. Francezii au o vorba pentru asta: Le Roy est mort! Vive Le Roy.” Cu riscul de a ma repeta, notez că prin Decizia No. 293, din 2009 — repet: 2009 — Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins pentru a treia oară cererea d-lui Constantin Răuţă de anulare a condamnării sale la moarte dată de comuniști in 1974 pentru ca a cerut azil politic in SUA. Dl. Răuţă, care mi-a fost subordonat in DIE, este acum un inginer aero-spatial american care, in pofida aparitiei sale excentrice, a adus o umila contributie la proiectarea sistemelor de aparare antirachetă americane instalate la Deveselu. Recent, domnul Răuţă a fost depistat cu o forma letala de cancer. Este strigator la cer ca opinia publica din Romania, in loc sa-l onoreze si sa-l ajute sa supravietuiasca, continua sa-l eticheteze “tradator.”

Cazul meu – scuzati-mi lipsa de modestie, dar din pacate continui sa fiu singurul conducator al unui serviciu de spionaj din fostul bloc sovietic care a declarat razboi comunismului cand era la putere — este un alt exemplu. Intr-o fotografie publicata in Time magazin din 13 martie 1989, cartea Orizonturi Rosii se vede pe biroul presedintelui George Herbert Walker Bush. [i]  O traducere a ei in limba romana a fost infiltrata in Romania, si o versiune de buzunar in limba maghiara, acum piesa de muzeu, a fost introdusa secret in Ungaria. In 1988 si 1989 Orizonturi Rosii a fost serializata de Radio Europa Libera. La 1 ianuarie 1990, cartea a inceput sa fie serializată si in ziarul Adevarul (care in acea zi inlocuise Scînteia), cu mentiunea ca “a jucat un rol de necontestat” in rasturnarea Ceausestilor. Cartea a fost tradusa in 27 limbi straine si continua sa fie in librarii dupa 31 de ani de la aparitie. In 2010, The Washington Post a recomandat ca Orizonturi Rosii sa fie inclusa pe lista cartilor ce se studiaza in scolile din SUA.

La 7 iulie 1999, Tribunalul Suprem al Romaniei a adoptat in unanimitate Decizia No.41/1999, care a anulat toate condamnarile ce mi-au fost date de “justitia” lui Ceausescu. “Pacepa a facut in 1978 ce am facut noi in 1989,” a explicat Presedintele Tribunalului Suprem, Paul Florea: “l-a executat pe Ceausescu.”[1] Guvernantii Romaniei de atunci au declarat insa public că doar Ceausescu poate aplica aceasta Decizie. Rezultatul: ea continua sa fie neaplicata. In Statele Unite am primit insa un “Life time award” pentru contributia mea la neutralizarea unuia din cei mai barbari dictatori comunisti.

In acelasi an 1999, fostii mei colegi din KGB au zambit, probabil, in mormintele lor: Colonelul Vladimir Putin, seful KGB–rebotezat FSB ca sa arate ca o noua institutie–s-a autoinstalat in Kremlin la capatul unei tacite lovituri de stat. Intr-un articol publicat in The Wall Street Journal, ambasadorul James Woolsey, fost director al comunitatii de informatii externe a SUA si ambasador pentru dezarmare, a documentat că Russia lui Putin poate ataca acum Occidentul cu bombe nucleare electro-magnetice (EM) capabile sa destabilizeze intregul grid electric al SUA si al Europei, precum si infrastructura care depinde de aceste griduri: transporturile terestre, aeriene si maritime, sistemele bancare, alimentarea cu electricitate si apă necesare mentinerii civilizatiei si vietii a sute de milioane de oameni. 

In acei ani, celebrul istoriograful american John Lukacs (a carui lista de carti si studii cuprinde 47 pagini), a explicat similaritatea dintre cultul politiei politice din Russia si Romania prin izolarea geografica a acestor tari. “Catedralele Evului Mediu, Renasterea, Barocul, Iluminismul, toate aceste epoci istorice care au civilizat Europa, nu au existat in Rusia si Romania.” Ma numar printre admiratorii lui Lukacs, dar si a tarii mele natale. Regatul in care m-am nascut a fost unul din epicentrele culturii Europene, iar capitala ei se numea, sugestiv, Le Petit Paris. Gheorghe Sincai, care a infiintat peste 300 de scoli in limba romana, ocupá un loc de cinste in panteonul iluministilor europeni, alaturi de Voltaire, Diderot si Herder. Nicolae Balcescu, sufletul Revolutiei din 1948, s-a format la scoala Revolutiei Franceze. Iar George Enescu, Constantin Brancusi si Traian Vuia, titani ai muzicii, artei si respectiv stiintei europene, s-au nascut si format in Romania. In 1945, aceasta Romanie a fost insa cotropita de un gigant feudal care a transformat-o intr-un fel de samoderzhaviye, traditionala formá de totalitarism rusesc in care un dictator conduce tara cu ajutorul politiei sale politice.

Am avut 25 de ani cind doctorii i-au recomandat mamei sa-si opereze imediat un chist malign ce-i fusese abia depistat .”De ce să mă grabesc dragă, dacă nu mă doare” mi-a spus draga mea mama de câte ori am încercat sa o duc la spital. Curând am îngenunchiat la mormântul ei. A fost ultima, și poate cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la cea care mi-a dat viață: când ai cancer, extirpează-l. La 28 iulie 2019 am celebrat 41 de ani de cand m-am debarasat de tumoarea mea canceroasa, Securitatea, si am inceput o noua viata in SUA,

Sper din inima că Presedintele Johanis si noul premier al Romaniei, Ludovic Orban, vor extirpa cancerul Securitatii de pe trupul tarii mele natale si ca Bucurestiul va deveni din nou un Petit Paris. Iubesc Romania, in care am lasat 50 de ani din viata, rude, prieteni, si mormintele parintilor, si sper ca nu voi parasi aceasta lume inainte de a o vedea din nou unita si stralucitoare.

Sarbatori fericite. Si la multi ani!”


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”