Mesajele contradictorii legate de ciclonul care nu a fost l-au derutat pe jurnalistul Vlad Petreanu. "Meteorologia a murit"

Mesajele contradictorii legate de ciclonul care nu a fost l-au derutat pe jurnalistul Vlad Petreanu. "Meteorologia a murit"

Autoritățile din România au semănat multă îngrijorare despre fenomenul meteorologic care în final s-a dovedit a fi un episod normal de toamnă.

Ciclonul nu a mai lovit Tomânia FOTO: arhivă

Ciclonul nu a mai lovit Tomânia FOTO: arhivă

Ciclonul Ashley s-a dovedit a fi un fenomen meteo care nu a existat pe teritoriul României. Cel puțin așa stau datele problemei după trecerea momentului anunțat ca fiind critic. Instituțiile statului s-au aflat în cea mai mare alertă posibilă, iar desfășurările de forțe au fost impresionante.

Jurnalistul Vlad Petreanu s-a arătat ”complet derutat” de informațiile care au circulat în ultimele zile.

”Sunt complet derutat.

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu: „acest ciclon nu s-a format încă”.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: Fechet: "Ne uităm cu îngrijorare, pentru că acest ciclon, Ashley se pare că se va numi, are o tendință de a mătura România de la Vest la Est."

Meteorologul Lucian Sfîcă: "Ce avem de fapt în momentul de față nu e altceva decât o clasică situație pluviogenetică de vară pentru țara noastră... a considera așa ceva ca fiind furtuna ultimilor 20 de ani înseamnă că meteorologia a murit."

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma: "Aveți grijă și de animalele voastre! Toate ființele au dreptul la viață. Dezlegați-vă câinii, în caz de inundații! Să se poată salva. Cu ajutorul fundației noastre, construim țarcuri, prevăzute cu uși speciale, pentru câinii ținuți în lanțuri."

MAI, către proprii angajați: "scoateți din priză aparatele electrice pentru a evita defectarea acestora în cazul unor întreruperi ale alimentării cu energie electrică cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile".

Băi... wtf?”, a scris Vlad Petreanu pe pagina sa de Facebook.

Comentariul său a stârnit mai multe reacții din partea internauților , unele chiar haioase.

”Săracu' ciclon, s-a format...dar când a ajuns la granița României a zis: "eu aici nu intru", a scriu o persoană.

”Așa se întâmplă când țara e guvernată de o adunătură de incompetenți , ca să nu zic proști!”, a fost reacția altui comentator.

”Și oamenii sunt derutați și foarte obosiți...n-au dormit deloc de frică ( nici ei, nici rudele care i-au găzduit) și griji. Nu cred că vor mai crede vreodată în prognoze...! Cică ciclonul s-a amânat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile!”, a adăugat alt comentator.

”A fost ciclon on line! Nu mai fi nemultumit, ca ne-am distrat! S-au mai vandut si niste stocuri de pe la magazinele din cartier.....Plus ca s-au scos aparatele din priza, s-au dezlegat cainii, s-au inchis telefoanele care nu se mai opreau din ro-alert....S-a facut o gramada de treaba in tara asta!”, a făcut haz de necaz altă persoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atacuri de o amplitudine fără precedent ale Ucrainei în Rusia!

2 Foarte interesante amănunte...

3 Ce vedete nu mai suportă românii / „Tudor Chirilă. Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent la 40+ de ani. Nu-i suport faţa, muzica şi ideil…

4 Așa o fi?

5 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata