Mesaj tulburător al copiilor milionarului Marțian, de lângă tatăl lor: „Atâta știm, că am ajuns la o mare. Nu am dormit deloc”

Mesaj tulburător al copiilor milionarului Marțian, de lângă tatăl lor: „Atâta știm, că am ajuns la o mare. Nu am dormit deloc”

Antonio, Rania şi Raisa, cei trei copii ai afaceristului Adrian Marțian, a căror dispariție a fost semnalată chiar de către tatăl lor, luni, 14 octombrie, se află alături de acesta, însă instanța a decis că vor fi luați din grija sa.

Copiii au declarat că nu vor să plece de lângă tatăl lor. Sursa: Facebook

Copiii au declarat că nu vor să plece de lângă tatăl lor. Sursa: Facebook

Antonio, Rania şi Raisa, cei trei copii ai afaceristului Adrian Marțian, a căror dispariție a fost semnalată chiar de către tatăl lor, luni, 14 octombrie, se află alături de acesta, însă instanța a decis că vor fi luați din grija sa.

Cei trei copii dați dispăruți de tatăl lor, milionarul Adrian Marțian, apar într-o filmare publicată de acesta, în care își arată dragostea pentru tatăl lor. Sunt căutați de mai multe zile, după ce dispariția lor a fost semnalată chiar de către bărbat, însă, anchetatorii nu exclud ca însuși Marțian să fi pus la cale luarea lor din locuința aflată în județul Hunedoara, în care trăiau din luna august.

Joi dimineață, afaceristul a dat publicității un filmuleț în care apare alături de copii (video). În clip, aceștia povestesc că „am fost plimbați dintr-un loc în altul” și „atâta știm că am ajuns la o mare. Oamenii s-au comportat frumos. Erau disperați, tot vorbeau altă limbă. Noi n-am dormit deloc că te-am așteptat pe tine. Am crezut că nu o să te mai vedem niciodată”, afirmă unul dintre copii.

Ancheta continuă pentru găsirea copiilor

Polițiștii au aflat că Antonio, Rania și Raisa, copii afaceristului Adrian Marțian, dați dispăruți de bărbat în 14 octombrie, după ce au fost luați din locuința în care erau îngijiți, în Simeria, se află la acesta. Bărbatul și cei trei copii cu vârste între 7 și 11 ani, sunt, însă de negăsit.

„În cursul nopții trecute, polițiștii au reintrat în contact cu tatăl copiilor, cel care a și semnalat dispariția celor trei (la data de 14 octombrie a.c.,) și au fost obținute informații cu privire la faptul că cei trei copii s-ar afla alături de acesta. În acest caz, continuam cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a locației în care cei trei se afla alături de tatăl lor și a luării măsurilor care se impun”, a informat, joi, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

O anchetă penală privind lipsirea de libertate a fost deschisă în cazul dispariției celor trei copii, însă în ultimele zile tatăl minorilor a negat că i-ar fi luat, acuzându-și soția de rele tratamente asupra lor.

Ba, mai mult, ar fi dat publicității un filmuleț în care apăreau cei trei copiii, aceștia declarând că nu își iubesc mama și că vor să rămână la tatăl său (video).

Ce se întâmplă cu copiii după găsirea lor

Deși a fost cel care a anunțat dispariția copiilor, Adrian Marțian ar putea rămâne fără ei. De la începutul lunii august, Tribunalul Mureș a emis un ordin de protecție împotriva sa, prin care a fost înștiințat că nu are dreptul să se apropie de copii ori să comunice cu ei, timp de patru luni.

Marțian a mutat atunci copiii în locuința din Sântandrei (sat aparținător orașului Simeria) a unui apropiat și a adus o femeie să îi îngrijească. În același timp, a adus o rulotă în apropierea casei unde se aflau copiii, pentru a locui în ea.

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copiilor Hunedoara s-a sesizat și a verificat, împreună cu polițiștii, condițiile în care locuiesc și sunt îngrijiți copiii aduși la Simeria.

Am constatat că acei copii nu au reprezentare legală, că acea persoană la care fuseseră aduși nu poate să îi reprezinte legal și nu este niciun mediu în care acești copii să poată să locuiască. Drept pentru care am solicitat ordonanță președințială la Tribunalul Hunedoara, pentru a putea lua copiii de la acea adresă. Instanța a admis această ordonanță, dar tatăl copiilor a contestat-o”, a precizat, pentru „Adevărul”, Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara.

Vineri, tribunalul a admis ordonanța președențială, însă afaceristul a contestat-o. Între timp, copiii au dispărut. Marți, Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestația la ordonanţa preşedinţială, astfel că, în urma sentinței definitive a instanței, copiii vor trebui luați de la tatăl lor și aduși într-un centru de plasament în regim de urgență.

Tatăl și mama copiilor se judecă pentru custodia minorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare

5 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman