Mersul rapid vs mersul lent - Care arde calorii mai repede?
În zilele noastre, multe persoane renunță la activitatea fizică din diverse motive, cum ar fi lipsa de motivație, timpul liber limitat sau teama de locurile publice, cum ar fi sălile de sport.
Implicarea în activitatea fizică este esențială pentru îmbunătățirea stării de spirit.
Cu toate acestea, este esențial să înțelegem că implicarea în activitatea fizică este esențială pentru îmbunătățirea stării de spirit.
Un studiu recent a arătat că mersul în aer liber timp de doar 40 de minute pe zi poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit la fel de eficient ca și medicamentele anti-anxietate.
Frumusețea mersului pe jos este că nu necesită niciun echipament special, în afară de o sticlă de apă și o pereche de pantofi sport. Nu este nevoie să vă înscrieți într-un grup sau să plătiți vreo taxă și puteți pur și simplu să ieșiți din casă și să începeți să vă plimbați.
Mersul pe jos cinci kilometri va arde același număr de calorii, indiferent de cât timp durează. Fie că finalizați plimbarea într-o oră sau într-un interval de timp mai scurt, cum ar fi 40 de minute, totalul caloriilor arse va rămâne același.
Procesul de ardere a caloriilor de către organism diferă după terminarea unei plimbări în funcție de efortul depus și de intensitatea activității. Atunci când mergeți într-un ritm mai rapid și mai concentrat, organismul are nevoie de mai mult timp pentru a se „recupera” și a reveni la ritmul cardiac de repaus. În timpul acestei perioade de recuperare, în timp ce ritmul cardiac este încă ridicat, continuați să ardeți mai multe calorii.
Pe de altă parte, mersul pe jos într-un ritm mai lent și relativ relaxat permite organismului să se „recupereze” și să revină mai repede la ritmul cardiac de repaus. Ca urmare, arderea suplimentară de calorii după plimbare este minimă. Din acest punct de vedere, prioritizarea activităților intense cu un ritm cardiac mai ridicat, chiar dacă sunt de durată mai scurtă, devine mai benefică.
În concluzie, este esențial să ne amintim că fiecare activitate și fiecare pas contează. Angajarea în orice formă de activitate fizică, fie că este lentă și moderată sau intensă și rapidă, poate contribui la creșterea stării noastre de spirit, deoarece în organism sunt secretate endorfine.
Sursa: adevarul.ro