„Mergeți la medic, nu la vraci, nu la televizor și în niciun caz pe Facebook!” Sfatul unui medic în cazul în care tusea se agravează

„Mergeți la medic, nu la vraci, nu la televizor și în niciun caz pe Facebook!” Sfatul unui medic în cazul în care tusea se agravează

Un medic român susține că tusea este „bună, fiind un reflex al plămânilor”, însă atunci când se agravează trebuie să mergeți „la medic, nu la vraci, nu la televizor și în niciun caz pe Facebook”.

Copil care tușește FOTO: Arhivă

Copil care tușește FOTO: Arhivă

„La cererea publicului am zis că e cazul să amintim trei vorbe și despre tușe.

1. Tusea e bună!! E un reflex al plămânilor să elimine mizeriile și să reacționeze la stimuli!

2. Tusea copiilor e de două feluri: uscată, seacă, supărătoare, iritativă și agresivă. Cauze: primele 2-3 zile din orice viroză care apoi se înmoaie; alergii și hiperreactivitate bronșică (astm) de obicei seară sau noaptea în timpul somnului, la agitație și alergare sau la ras; și durează săptămâni fără să devină productivă.

„Tusea productivă, cu secreții, cu flegmă, bolborosește; este tusea din viroze, când copilul e și plin de muci sau în a doua parte a laringitei. Durează atât timp cât țin și mucii, adică 2-3 săptămâni timp în care din 2 în 2 zile observați rărirea frecvenței și starea generală se îmbunătățește”, susține dr. Patricia Badea, medic de familie.

Dacă în această perioadă copilul face febra, tusea se îndesește sau își schimbă sonoritatea, mergeți la medic, susține dr. Badea.

„Altfel încurajați copilul să tușească puternic, cu cât mai puternică o tușe cu atât mai bine!”, spune medicul.

Ca tratament, dr. Patricia Badea recomandă ceaiul cu miere, siropuri pe baza de plante (după doi ani de viață, că să fie copilul în stare să tușească bine secrețiile!).

„La tusea din viroze, un singur sirop pentru o cură de 5-7 zile e suficient. Nu abuzați de 5 siropuri pe 3 săptămâni, nu faceți altceva decât să stimulați în continuare secrețiile! Pentru restul tușelor mergeți la medic, nu la vraci, nu la televizor și în niciun caz pe Facebook!!”, încheie medicul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul raport ING Bank despre PIB-ul României / Alții mint cu nesimțire că suntem pe marginea prăpastiei

2 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

3 Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți

4 Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian nu au fost găsiți. Detalii tulburătoare ies la suprafață

5 Imagini de film SF / Americanii implementează sistemul Matrix iar elicopterele militare zboară deja singure