Meniul oferit de Dacian Cioloş lui François Hollande, dezvăluit de bucătari
Cremă de dovleac românesc şi piure de păstârnac, păstrăv şi raci, berbecuţ şi vinete, piersici confiate şi vin desert Nectar de Transilvania – toate acestea au făcut parte din meniul pregătit de doi bucătari contactaţi de premierul Dacian Cioloş pentru a pregăti masa oferită lui François Hollande.
Meniul oferit de Dacian Cioloş lui François Hollande, dezvăluit de bucătari (Imagine: Facebook / Adrian Hadean)
Bucătarul Adi Hădean a povestit pe blogul personal cum acesta împreună cu Nicolai Tand au pregătit (pro bono) masa oferită de primul ministru al României, Dacian Cioloş, preşedintele Franţei, François Hollande, aflat la Bucureşti în vizită oficială.
Potrivit boggerului bucătar, meniul a fost următorul:
- Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotaţi în unt din Transilvania;
- Peşte: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copţi, cozi de raci;
- Carne: muşchiuleţ de berbecuţ, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt şi oţet de mere, morcovi crocanţi, snopi de fasole verde opărită;
- Desert: quenelle din brânză (ca un papanaş, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie;
- Brânză: brânzeturi româneşti maturate în grotă, sirop de piersici şi trufe negre;
- Vin alb: Solo quinta, Recaş;
- Vin roşu: Apogeum, Tohani;
- Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.
Adi Hădean a povestit aventura prin care a trecut cu această ocazie, de la achiziţionarea tuturor ingredientelor necesare până la "dificultatea de a oferi SPP-ului mostre îndestulătoare din anumite articole".
Sursa: mediafax.ro