Memoriile lui Aleksei Navalnîi vor fi publicate în această toamnă. Care este data apariției în România

Memoriile lui Aleksei Navalnîi vor fi publicate în această toamnă. Care este data apariției în România

„Patriot. Memorii“ de Aleksei Navalnîi, memoriile tulburătoare ale celui mai proeminent disident de la începutul secolului XXI, este cea mai așteptată carte a anului la nivel internațional.

Aleksei Navalnîi a murit anul acesta, într-o închisoare din nordul Rusiei. FOTO: EPA EFE

Aleksei Navalnîi a murit anul acesta, într-o închisoare din nordul Rusiei. FOTO: EPA EFE

Principalul opozant al regimului Putin din Rusia a plătit prețul suprem pentru convingerile sale: moartea sa a survenit în februarie 2024 în una dintre coloniile penitenciare din nordul Rusiei, dincolo de Cercul Polar. Cartea este unul dintre cele mai amănunțite, nevralgice și puternice proiecte editoriale ce au în prim-plan mari personalități.

Ediția în limba română, publicată de Editura Litera, va apărea în această toamnă simultan cu cele peste 20 de ediții ale cărții din toată lumea, inclusiv în limbile engleză și rusă. În Statele Unite ale Americii interesul pentru carte este imens, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale din acest an, Knopf Publishing anunțând un tiraj inițial de cel puțin 500 000 de exemplare. Volumul „Patriot. Memorii“ de Aleksei Navalnîi, publicat de Editura Litera, va fi lansat simultan la sfârșitul lunii octombrie atât în print (ediție cartonată), cât și în format digital (ebook & audiobook). Până atunci cartea este disponibilă la precomandă .

Singura carte de memorii scrisă de Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a început să scrie volumul "Patriot" la scurt timp după ce a fost la un pas de moarte în 2020, în urma unei otrăviri. Cartea cuprinde întreaga poveste a vieții sale: autorul își descrie tinerețea, chemarea pentru activism, căsnicia și familia, angajamentul pe care și l-a luat de a înfrunta o putere mondială care voia să-l amuțească cu orice preț și convingerea sa nestrămutată că schimbările se vor produce indiferent de cei care li se împotrivesc.

image

Cartea aceasta este o mărturie atât a vieții lui Aleksei, cât și a angajamentului său neclintit de a lupta împotriva dictaturii – o luptă pentru care a pus totul în joc, inclusiv propria viață. De-a lungul paginilor, cititorii vor ajunge să cunoască omul pe care l-am iubit nespus – un om de o integritate profundă și de un curaj ferm. Istorisirea drumului său îi va onora memoria și îi va inspira pe ceilalți să lupte pentru ceea ce e drept și să nu piardă din vedere valorile care contează cu adevărat.“, a spus Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi

Într-o scriitură vie, antrenantă, care cuprinde o corespondență din închisoare ce n-a mai văzut lumina tiparului până acum, Navalnîi rememorează, printre multe alte aspecte, cariera sa politică, numeroasele încercări de asasinare a sa, viețile apropiaților săi și campania neobosită pe care el și echipa sa au purtat-o împotriva unui regim din ce în ce mai dictatorial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

2 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

3 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

4 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii

5 „Sunt decrețel și eu” / Mircea Geoană, încă o gafă de prezidențiabil: Este născut cu 8 ani înainte de decretul semnat de Ceaușescu privind interzicere…