Membrul CNA Gabriel Tufeanu a găsit lipit pe uşa biroului său un text ironic şi a chemat Poliţia
Gabriel Tufeanu, membru al CNA, a chemat, marţi, Poliţia şi Jandarmeria la sediul CNA, după ce a găsit pe uşa biroului său o foaie de hârtie pe care era scris un text ironic la adresa conducerii instituţiei, Tufeanu considerând că acest gest este "o presiune şi o hărţuire" a sa.
Gabriel Tufeanu a precizat, pentru MEDIAFAX, că a găsit, marţi, o foaie de hârtie lipită pe partea exterioară a uşii biroului său, care se află la etajul al cincilea al clădirii din Bucureşti în care se află sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).El a mai spus că a găsit hârtia respectivă când s-a dus în sediul CNA marţi, imediat după ce membrii Consiliului au fost audiaţi la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor.
"Este pe uşa mea. Am găsit-o când m-am întors de la Parlament. Era lipită în exteriorul uşii", a spus Gabriel Tufeanu, precizând că nu a văzut alte hârtii cu textul respectiv în celelalte zone din CNA.
Totodată, Gabriel Tufeanu a spus că a chemat reprezentanţii Jandarmeriei şi poliţiştii de la Secţia 17 Poliţie, întrucât consideră că respectivul text reprezintă o formă de presiune şi hărţuire.
"Eu am chemat Jandarmeria şi Poliţia, pentru că mi se pare o presiune, o hărţuire la adresa mea şi nu pot să-mi desfăşor activitatea şi să fiu imparţial în felul acesta, conform legii (...) Eu vreau să pot să lucrez în continuare. Nu ştiu de ce şi nu ştiu cine ar putea face presiune împotriva mea. Eu chiar astăzi nu am spus nimic (la audierile de la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor, n.r.), chiar nu înţeleg sincer şi eu vreau să pot să-mi desfăşor activitatea. Atât. Dar nu vreau să fiu influenţat. Vreau să fiu imparţial şi să lucrez cum am lucrat până acum şi sper că am dovedit că sunt corect şi urmez spiritul legii în tot ceea ce fac. Sper că am dovedit lucrul ăsta", a mai spus Gabriel Tufeanu.
Întrebat dacă a citit textul respectiv, Gabriel Tufeanu a spus că nu a citit tot textul, pentru că este întuneric pe holul unde se află biroul său.
Textul scris pe respectiva foaie de hârtie A4 şi obţinut de agenţia MEDIAFAX pare a fi un pamflet la adresa preşedintelui CNA, Laura Georgescu, fără însă a-i fi precizat numele.
Documentul intitulat "Mult stimată şi iubită conducătoare" începe astfel: "Nu mi-am putut imagina cît de mare îmi va putea fi fericirea de a ajunge să trăiesc în această însorită zi de 19 martie şi de a putea absorbi măcar o răsuflare din aerul încărcat de emoţiile expiraţiilor tale şi de a mă putea îmbăta cu esenţa purtătoare a atîtor izbînzi luminoase. Privilegiul de a-ţi fi contemporan îmi încarcă sufletul cu beatitudinea de a-ţi fi aproape pe gloriosul drum pe care l-ai ctitorit audiovizualului românesc şi de a mă putea adăpa din fîntîna gîndirii tale vizionare fără de care viaţa noastră ar fi fost mult mai searbădă (...)".
"Faptul că ai reuşit să scoţi la lumină tot ce este mai încrâncenat din fiecare dintre nevrednicii tăi companioni din grupul celor unsprezece luminaţi şi i-ai putut îndrepta în păduchioasele lor gânduri şi intenţii de a-ţi submina autoritatea nu face decât să scoată şi mai puternic în evidenţă forţa crezului tău în biruinţa definitivă a uneltirilor cu un alt conţinut ezoteric pe care doar nişte răuvoitori nevolnici nu au fost capabili să le înţeleagă", mai scrie în acel text.
Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor i-a audiat, marţi, pe membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, după ce şase membri ai CNA au votat, pe 19 martie, într-o şedinţă cu uşile închise, o decizie pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA şi pentru a transmite Parlamentului o solicitare de revocare a acesteia de la conducerea Consiliului.
Hotărârea a fost transmisă la Comisia pentru cultură de membrii CNA Radu Călin Cristea, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Dorina Rusu şi Florin Gabrea, potrivit precizărilor făcute, marţi, de parlamentarul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.
În timpul discuţiilor din Comisia pentru cultură, deputaţii Gigel Ştirbu şi Mădălin Voicu i-au cerut Laurei Georgescu să îşi dea demisia de la şefia CNA, după ce au constatat că Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea revocării sale din funcţia de preşedinte, însă Georgescu a spus că nu va demisiona, pentru că nu a încălcat niciodată legea.