Megalomania noilor „zei” ai omenirii...

Megalomania noilor „zei” ai omenirii...

Se știe că Mark Zuckerberg este un fan al Romei antice. Bărbatul care a cultivat mult timp un look care aduce aminte de unii împărați romani și-a permis acum un mic capriciu: și-a instalat în spatele grădinii o statuie gigantică a soției asemănătoare cu zeița Niké, aceeași care reprezintă Victoria din Samotrace în Muzeul Luvru, scrie BFM TV .

„Reînvierea tradițiilor romane privind sculpturile soției tale”, a scris șeful Meta într-o postare pe Instagram. Priscilla Chan, în halat și cu o cafea în mână, poate fi văzută pozând alături de acest tribut în verde patinat.

Statuia – care se va alătura unui ring de box în partea din spate a grădinii – este opera artistului american Daniel Arsham, cunoscut pentru utilizarea regulată a simbolurilor antice în arta sa.

Mark Zuckerberg este un mare fan al antichității și adesea strecoară referințe în postările sale de pe Instagram. În luna mai, acesta a purtat un tricou „Carthago delenda est”, o alternativă la expresia latină „Delenda Carthago” (Cartagina trebuie distrusă), ca modalitate de a-și arăta hotărârea de a atinge un obiectiv.

Anul trecut, el a anunțat că ia în considerare o luptă unu la unu cu Elon Musk, un alt mare fan al Antichității romane. Dar ideea lui Musk de a se lupta precum gladiatorii în inima Colosseumului a închis în cele din urmă ușa acestei bătălii între miliardari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice

5 Foarte interesante amănunte...