Medvedev amenință că tancurile rusești vor defila în Platz der Republik, ca răspuns la incursiunea ucrainenilor pe teritoriul Rusiei

Medvedev amenință că tancurile rusești vor defila în Platz der Republik, ca răspuns la incursiunea ucrainenilor pe teritoriul Rusiei

Fostul președintele rus Dmitri Medvedev a lansat vineri un avertisment dur, promițând să trimită tancuri rusești în capitala Germaniei ca răspuns la un articol ”revanșard” publicat de un ziar german, intensificând relațiile deja tensionate dintre Moscova și membrii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Platz der Republik din fața parlamentului german/ FOTO: Arhiva

Platz der Republik din fața parlamentului german/ FOTO: Arhiva

Într-o postare pe X, vineri 9 august, Medvedev a declarat că Bild, un ziar tabloid german cu peste 2 milioane de urmăritori pe platforma de socializare, ”a publicat un articol revanșard în care anunță cu mândrie revenirea tancurilor germane pe teritoriul Rusiei”.

Tancurile din Germania nazistă au invadat Uniunea Sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în 1941.

De la începutul războiului Rusia-Ucraina, Germania a oferit Ucrainei mai multe tancuri Leopard pentru apărare. Alți aliați NATO au convenit să trimită în Ucraina avioane de luptă F-16 de fabricație americană pentru sprijin militar.

„Ca răspuns, vom face totul pentru a aduce cele mai noi tancuri rusești pe Platz d. Republik”, a promis Medvedev. Platz der Republik este o piață publică emblematică din Berlin, unde se află parlamentul german, Reichstag.

Comentariile lui Medvedev au venit după ofensiva surpriză a forțelor ucrainene din regiunea rusă Kursk. Rusia declanșat o așa-numită operațiune de combatere a terorismului în trei dintre regiunile sale de graniță —Kursk, Briansk și Belgorod — pentru a contracara incursiunea Ucrainei.

În ceea ce privește ofensiva din Rusia, Ministerul de Externe al Germaniei a declarat pentru Politico că: „Ucraina are dreptul la autoapărare consacrat în dreptul internațional”, iar mai mulți parlamentari germani au declarat că ucrainenii pot folosi armele de provenineță germană.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a ținut adesea prima pagină a ziarelor cu amenințări care variază de la ocuparea totală a Ucrainei la o confruntare nucleară cu susținătorii occidentali ai Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…