Medicina viitorului. Unui al doilea pacient i s-a implantat cip în cap

Medicina viitorului. Unui al doilea pacient i s-a implantat cip în cap

Neuralink a implantat cu succes un cip în creierul unui al doilea pacient, în încercarea de a oferi persoanelor paralizate abilitatea de a utiliza dispozitive digitale cu puterea minții, a transmis proprietarul startup-ului, Elon Musk.

Un al doilea pacient a primit un implant Neuralink FOTO Arhivă

Un al doilea pacient a primit un implant Neuralink FOTO Arhivă

Neuralink a început un nou test al dispozitivului, care are scopul de a ajuta persoanele cu leziuni ale măduvei spinării. Dispozitivul a permis deja primul pacient să joace jocuri video, să navigheze pe internet, să posteze pe rețelele sociale și să miște cursorul mouse-ului pe un laptop, relatează Reuters .

Elon Musk a oferit câteva detalii despre cel de al doilea pacient, menționând că acesta a suferit o leziune a măduvei spinării similară cu a primului pacient.

Musk a spus că 400 dintre electrozii implantului din creierul celui de-al doilea pacient funcționează. Neuralink menționează pe site-ul său că implantul său utilizează 1.024 de electrozi.

Omul de afaceri nu a dezvăluit când a fost efectuată operația, însă a transmis că se așteaptă ca Neuralink să efectueze implanturi pentru încă opt persoane anul acesta, ca parte a studiilor clinice.

Primul pacient, Noland Arbaugh, a declarat la rândul său că implantul l-a ajutat să folosească un calculator. El a spus că dispozitivul i-a oferit o oarecare independență.

Arbaugh s-a confruntat inițial cu probleme după operație, când firele mici ale implantului său s-au retras , rezultând într-o reducere accentuată a electrozilor care puteau măsura semnalele cerebrale. Reuters a raportat că Neuralink era conștientă de această problemă din studiile sale pe animale.

Musk a mai spus că a discutat cu candidatul republican Donald Trump, pe care l-a susținut în cursa prezidențială din SUA, despre formarea unei comisii care să îmbunătățească "eficiența guvernamentală" prin reducerea reglementărilor în mediul de afaceri. În opinia sa, reglementările din SUA împiedică inovația.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…