Medicii, piloții, pompierii și profesorii, în topul celor mai solicitante meserii din România

Medicii, piloții, pompierii și profesorii, în topul celor mai solicitante meserii din România

Cele mai solicitante meserii din România dintr-un top realizat pe baza opiniilor exprimate de români sunt cele de medic, pilot, pompier și profesor, conform unui studiu remis, luni, AGERPRES.

Astfel, 75% dintre români se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli și manifestări cauzate de aceste stări. Studiul, realizat de Secom, pe un eșantion de 3.381 de respondenți din mediul urban, relevă că aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres și suprasolicitare, majoritatea acuzând oboseală excesivă și îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%). Dintre aceștia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator și angajat în domeniul IT sau programator, rezultate care confirmă topul de opinie.

Potrivit studiului menționat, 6 din 10 angajați consideră că stresul și suprasolicitarea sunt consecințe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor de mare amploare la care lucrează și ale interacțiunii cu persoane dificile.

De asemenea, doar 2 din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activitățile de la serviciu este suficient. Femeile resimt aproape la fel ca bărbații stresul și suprasolicitarea la locul de muncă. Din totalul persoanelor afectate, 54,5% sunt femei.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”