Medicamentele care sunt interzise în Grecia. Dacă le aveți în bagaj riscați amenzi usturătoare și chiar închisoare

Medicamentele care sunt interzise în Grecia. Dacă le aveți în bagaj riscați amenzi usturătoare și chiar închisoare

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, de acea turiștii trebuie să știe că unele medicamente sunt interzise de autoritățile elene. Nu aveți voie să aveți în bagaje pastile care conțin codeină, iar pentru antibiotice aveți nevoie de rețetă.

Grecia, o destinație preferată de români FOTO: pixibay

Grecia, o destinație preferată de români FOTO: pixibay

Grecia are o legislație strictă cu privire la anumite medicamente, considerate substanțe interzise. Turiștii care sunt descoperiți că au în bagaje medicamente interzise riscă amenzi sau chiar închisoare.

Pe lista medicamentelor interzise se regăsesc: Diazepam (Denumire comercială: Diazepam ) - interzisă fără prescripție; Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa ) - interzisă fără prescripție.

De asemenea, nu sunt permise deloc medicamentele care conțin codeină (inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal ).

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, ca cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă să solicite la Casele Naționale de Asigurări din România obținerea Cardului European pentru Asigurări de Sănătate.

În caz de urgențe medicale se apelează numărul de telefon pentru asistență medicală de urgență –166.

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, avertizează MAE.

Regulamentul vamal elen conține reglementări similare cu ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene: aveți dreptul să introduceți în Grecia 200 bucăți țigări, 1 litru băuturi alcoolice, 50 ml. parfum și 250 ml. apă de toaletă

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care scoate sau încearcă să scoată din Republica Elenă obiecte antice este pasibil să primească o pedeapsă între 1 lună și 5 ani închisoare. Simpla posesie a unui obiect antic care nu a fost declarat în termen de 15 zile serviciilor arheologice sau celui mai apropiat sediu al poliției, expune deținătorul urmăririi penale. Atenție! Sunt interzise atât la intrare, cât și la ieșire drogurile de orice tip și substanțele dopante”, mai transmite MAE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii