Medic infecționist aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, despre redeschiderea școlilor: Categoric nu. Ar fi irațional/Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic

Medic infecționist aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, despre redeschiderea școlilor: Categoric nu. Ar fi irațional/Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic

Medic infecționist aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, despre redeschiderea școlilor: Categoric nu. Ar fi irațional/Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic.

Medicul infecționist Carollina Radu de la Spitalul Municipal Hunedoara, aflată în prima linie în lupta cu COVID-19, spune că școlile ar trebui să rămână închise până după vacanța de vară și că o reluare a cursurilor în luna mai ar fi o măsură irațională. "Sunt suficient de pline spitalele. Ce să facem, să mai aducem în spitale și copiii să sufere, și pe alții pe lângă ei?", a declarat dr. Carollina Radu pentru HotNews.ro . Despre ridicarea restricțiilor de circulație după 15 mai, medicul spune că trebuie să fim realiști și precauți în continuare, pentru că "această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic".

Carollina Radu, medic de boli infecțioase cu peste 32 de ani de experiență de la Spitalul Municipal Hunedoara, afirmă că ar fi un adevărat pericol ca școlile să fie redeschise în luna mai sau chiar în iunie.

"Categoric nu trebuie redeschise școlile. Nu, în niciun caz școlile nu ar mai trebui redeschise până în toamnă. Ar fi o măsură irațională. Pentru ce, pentru ce să creezi un asemenea pericol? E adevărat, copiii sunt mai puțin vulerabili, pentru să sistemul lor respirator alte alți receptori la nivelul căilor respiratorii. Da, copiii, chiar dacă se infectează, pot face forme ușoare de boală, teoretic, dar în niciun caz școlile nu trebuie redeschise, mai ales că acești copii intră în contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile.

Sunt suficient de pline spitalele. Ce să facem, să mai aducem și copiii să sufere și pe alții pe lângă ei? Am trecut prin epidemie de rujeolă și nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna o epidemie de COVID care să afecteze și copii, prin această reluare a cursurilor", a declarat medicul, pentru HotNews.ro.

Ea spune că părinții ar trebui să fie prudenți inclusiv în vacanța de vară și să nu îi expună pe copii.

"Va urma vacanța de vară și trebuie foarte mare atenție și atunci, astfel încât copiii să nu fie expuși. Ar fi ideal să fie trimiși în vacanță la țară, la bunici, dacă au această posibilitate, în niciun caz în stațiuni, în tabere cu aglomerație. Eu nu mi-aș expune copilul. Este un virus cu o atât de mare contagiozitate încât nu cred că este oportun să ne relaxăm și să spunem că a trecut și o să fie bine", mai afirmă dr. Carollina Radu.

Despre ridicarea restricțiilor de circulație după 15 mai, medicul spune că trebuie să fim realiști și precauți în continuare și după această dată și că deschiderea mall-urilor sau a sălilor de spectacole trebuie foarte bine gândită.

"Cu toate durerile și neplăcerile create, cred că trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că nu este de joacă. Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic", a adăugat dr. Carollina Radu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

2 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

3 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

4 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet