Medaliații de la Jocurile Olimpice se plimbă deja cu mașinile de la Ion Țiriac. Cum sunt primiți în trafic

Medaliații de la Jocurile Olimpice se plimbă deja cu mașinile de la Ion Țiriac. Cum sunt primiți în trafic

Sportivii români care au obținut cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice nu vor primi recompense doar de la statul român și de la cluburile de care aparțin. Ion Țiriac s-a ținut de cuvânt și a premiat fiecare medaliat de la Jocurile Olimpice cu câte o mașină, dar și cu o medalie specială, oferindu-le cheile și autoturismele într-o ceremonie neoficială care a avut loc vineri.

Au fost acordate 22 de mașini. Sportivii cu două medalii au primit două autoturisme electrice, iar Sabrina Voinea a primit o maşină (Hyundai Ioniq 5) şi o medalie de aur. O a 23-a mașină, care va fi păstrată de Ion Țiriac, a fost semnată de toți sportivii participanți la eveniment.

David Popovici a fost văzut deja testând unul dintre automobile, fiind reperat în trafic de cei de la Car Spotting, la câteva ore după ceremonie. Și fetele de la canotaj s-au plimbat cu mașinile, fiind încântate că ceilalți participanți la trafic le-au făcut cu mâna și le-au claxonat pe parcursul plimbării.

David Popovici și mașina primită cadou, în traficul din Capitală. Foto Car Spotting

David Popovici și mașina primită cadou, în traficul din Capitală. Foto Car Spotting

Ancuța Bodnar, care a plecat cu două automobile, întrucât a câștigat aur la 8+1 rame și argint la dublu vâsle, a povestit pentru gsp.ro: „Sunt două mașini la care țin foarte mult, niciodată nu le voi înstrăina. Sunt oferite ca urmare a muncii și a rezultatelor mele! Țin să-i mulțumesc și eu domnului Țiriac pentru acest gest pe care l-a făcut, atât față de mine, cât și față de ceilalți medaliați olimpici.

Am rămas plăcut surprinsă să văd cât de repede se încarcă. Este o mașină de care m-am îndrăgostit imediat, atât din punct de vedere al designului, dar și cum se pretează la drum lung. Este digitalizată complet, aproape că merge singură. Eu am condus mașina care mi-a fost oferită pentru medalia de aur, fratele meu pe cea care mi-a fost oferită pentru medalia de argint.

Ancuțaa Bodnar, la evenimentul organizat de Ion Țiriac. Foto Facebook

Ancuțaa Bodnar, la evenimentul organizat de Ion Țiriac. Foto Facebook

De asemenea, cu noi a mers și Roxana Anghel, cu mașina ei. Am făcut un șir de mașini olimpice. Toată lumea ne-a claxonat, ne-a făcut cu mâna. E frumos să vezi că ești apreciat și lumea te respectă pentru ceea ce ai făcut”, a declarat Ancuța Bodnar.

Patru ani de muncă pentru o medalie

Ion Țiriac, care alături de fiul său a făcut un gest de recunoștință față de performanțele realizate de sportivii noștri la Olimpiadă, a explicat de ce a ales să-i premieze pe eroii României. „Am făcut-o voluntar pentru dumneavoastră, pentru că nu numai că meritați, dar 4 ani de zile – am făcut și eu sport, nu la nivelul dumneavoastră –, dar 4 ani de zile pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai dat să-ți faci treaba asta, să muncești ca un rob, este un mare lucru. Eu vă mulțumesc încă o dată, sper că o să avem un viitor destul de strălucit“, și-a explicat Ion Țiriac gestul de a oferi câte o mașină pentru fiecare medalie câștigată la Jocurile Olimpice 2024.

Premiile oferite de Fundația Țiriac

Aur – Hyundai Ioniq 5 (52.500 euro)

Argint – Hyundai Kona (25.500 euro)

Bronz – Hyundai Bayon (20.000 euro)

Din partea statului, câștigătorii medaliei de aur vor primi câte 140.000 de euro, cei cu medalii de argint, câte 100.000 de euro, iar cei cu bronz, câte 60.000 de euro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce a dezvăluit descifrarea unei tăblițe vechi de 4.000 de ani