McEnroe, exploziv despre Djokovici: discursul său de peste 6 minute a lăsat moderatoarea fără replici VIDEO

McEnroe, exploziv despre Djokovici: discursul său de peste 6 minute a lăsat moderatoarea fără replici VIDEO

Novak Djokovici a redevenit de două zile „oaia neagră“ a tenisului. Retrăim, așadar, la o scară mai mică ce-i drept, ce i s-a întâmplat sârbului în 2022. Când o decizie personală și a anume refuzul vaccinului anti-COVID a declanșat o campanie mediatică dezgustătoare împotriva sa. La vremea respectivă, totul a culminat cu o situație aberantă, o pată neagră pe istoria sportului-alb: excluderea sârbului de la Australian Open pe motiv că ar fi „un pericol pentru sănătatea publică“.

John McEnroe. FOTO: Facebook

John McEnroe. FOTO: Facebook

Acum, la Wimbledon 2024, Djokovici e ignorat total, dacă ne referim la tenisul pe care îl joacă, la faptul că a reușit un miracol sportiv, revenind pe teren la 6 săptămâni după o operație la genunchi și la demonstrația de forță pe care a făcut-o în partida cu Holger Rune, al 15-lea jucător al lumii.

În schimb, după acest duel câștigat lejer cu Rune, toată atenția a fost mutată pe interviul lui Djokovici acordat chiar pe teren, după cum Adevărul a arătat aici. Iar această controversă a luat amploare, după ce sârbul a întrerupt un alt interviu, cel acordat pentru BBC, după cum se poate vedea aici.

Deranjat de ce i se întâmplă lui Nole, americanul John McEnroe (65 de ani), un „bad boy“ al tenisului pe când era jucător activ, a avut o tiradă televizată de peste 6 minute. În care din postură de mare admirator al sârbului a subliniat nedreptatea care i se face acestuia. Nu de azi, de ieri, ci de ani de zile!

Discursul lui McEnroe a devenit viral în mediul online, iar Adevărul oferă, în rândurile de mai jos, traducerea celor mai importante declarații făcute de fostul lider ATP.

Ce a spus John McEnroe despre Novak Djokovici?

*Ce îi transmit lui Djokovici? Bravo ție (n.r. – pentru reacția la adresa celor care l-au huiduit). Da, în mod clar, e un om care se „hrănește“ din energia negativă (n.r. – transmisă de cei care îl huiduie). Da, și eu m-am „hrănit“ cu asta, uneori. Dar am detesat treaba asta! Chiar vrea cineva să fie huiduit, în timp ce fanii încurajează adversarul? Iar asta doar pentru că tu, cel huiduit, ești foarte bun... Pentru că în astfel de situații, adversarul e încurajat frenetic strict pentru că tu, cel huiduit, ești foarte bun! Asta se întâmplă cu Djokovici.

*Știți ceva? În afară de Djokovici, mai sunt doi coloși ai tenisului, Rafael Nadal și Roger Federer. Cine se poate compara cu Nadal și Federer, dacă vorbim despre tenis? Pentru mulți ani, nimeni. Apoi, din senin, apare tipul ăsta, Djokovici. Și mai are și tupeul să „spargă“ petrecerea și să câștige mai multe Grand Slam-uri decât Nadal și Federer. Și, după toate astea, pune și Djokovici o întrebare: „Cum ar fi să mă respectați și pe mine?

*Gândiți-vă la treaba asta: Djokovici s-a operat (n.r. – la genunchi) acum o lună. Erau șanse de 10 la sută, maxim 20 la sută, să joace la acest turneu (n.r. – Wimbledon). Acum, el se gândește așa: „Eu, jucând la Wimbledon, ajut turneul ăsta“. Și chiar așa e! Și atunci își mai spune în gând: „De ce nu primesc și eu sprijin, atunci când joc împotriva locului 15 în lume?“. Vorbim despre un jucător (n.r. – Holger Rune) care n-a realizat dracului nimic, în comparație cu Djokovici!

*OK! Înțeleg că în tribune erau și câțiva danezi care strigau „Ruuune“. Înțeleg treaba asta și știu că vrem să vedem un meci bun cu toții. Dar trebuie să respecți și valoarea sportivă, când vorbim despre așa ceva (n.r. – în cazul lui Djokovici). Și încă ceva: Djokovici se lovește de un astfel de tratament ostil de 10, 15, 20 de ani! Eu admir curajul lui că a spus ce a spus chiar pe teren! Asta demonstrează ceva. Mai ales că, în mod clar, va transforma și mai mulți spectatori în dușmani ai lui Djokovici! Iar Djokovici nu merită asta în acest punct al carierei sale. Noi avem nevoie de el, iar el a fost foarte important pentru acest sport.

*E foarte ușor să-l critici acum pe Djokovici pentru reacția lui la adresa publicului și să zici că a exagerat. Dar hai să ne uităm și la ce a îndurat, de-a lungul timpului. Mă refer la comportamentul celor care l-au tot șicanat. Ei n-au exagerat oare? Adică, n-au fost cel puțin 100 de meciuri, în ultimii 10, 15 ani, în care Novak Djokovici a fost tratat cu lipsă de respect? Strict pentru că e foarte bun! De ce? Ce a făcut atât de rău? Spuneți-mi! Ce e rău cu omul ăsta? Că e foarte motivat? Că își dă sufletul pe teren? Chiar nu înțeleg. Ce are omul ăsta? Nu ne place trăsătura lui fizică? Sau de unde vine? Chiar nu înțeleg...

*Eu spun că și de asta Djokovici e cel mai bun din toate timpurile. Pentru că are această capacitate formidabilă de a înfrunta această atmosferă ostilă, să se „hrănească“ cu această energie negativă a celor care îl huiduie. Altfel spus, e capabil să facă limonadă, când îi dai lămâi!

VEZI DISCURSUL LUI MCENROE DESPRE DJOKOVICI

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii