Mazăre: Trăim ca pe vremea Siguranței sau a Securității, când te umfla, sau a Gestapoului
Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a declarat joi că nu avea cunoștință de perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul instituției pe care o conduce.
"A venit înaintea mea la Primărie viceprimarul ca să asiste la percheziție. Între timp, m-am spălat pe cap, mi-am dat cu un deodorant care îmi aduce aminte de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros, s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc acasă. Asta-i viața! (...) Trăim ca pe vremea Siguranței sau a Securității, când te umfla, sau a Gestapoului. (...) Dacă nu mă umflă, o să mă duc să fac o tură cu caiacul, că azi e zi frumoasă. Nu știu câți domni sunt, caută contracte. Știu că sunt și la TV Neptun, unde caută contracte, documente de plată, facturi, mai mult de atât nu știu ce să vă spun. (...) M-am obișnuit cu ce se întâmplă în România, m-am obișnuit să mă culc seara și a doua zi... Oricum, când a venit filipineza (n.r. — menajera) m-am gândit că e DNA pe undeva", a declarat Radu Mazăre la intrarea în Primărie.
Primăria municipiului Constanța este vizată joi de perchezițiile procurorilor DNA, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Procurorii caută documente care vor fi ridicate referitoare la relațiile dintre Primărie și firme, respectiv SC Tripont Invest SRL și SC Property Development Two SRL, aferente perioadei 2007 — 2010, în legătură cu edificarea unor centre comerciale tip mall în municipiul Constanța, în special privind soluționarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, au mai spus sursele citate.
Potrivit acestora, anchetatorii caută toate contractele încheiate de Primărie cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M. Holding SRL, SC Conpress Group SRL.
Aceleași surse au precizat că au loc percheziții la sediile și punctele de lucru aparținând SC Tripont Invest SRL, SC Soti Cable Neptun SRL, SC Polaris M. Holding SRL, SC Telegraf Advertising SRL, firme coordonate de Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, dar și la domiciliul lui Asi Kahama, Vasile Florin Ciorca, Carmen Ghemuș (fostă Iorga).
DNA caută atât contracte legate de relația societăților cu primăria, dar și între firme, cât și documentele de plată și orice documente justificative referitoare la executarea acestora.
Procurorii DNA efectuează percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, cercetările au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracțiuni economice, comise în perioada 2008 — 2014.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. AGERPRES