Mazăre: Portul Constanţa nu mă mai interesează. Dacă vor să-l dea, bine, dacă nu vor, iarăşi bine
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că nu mai este interesat de Portul Constanţa şi că dacă guvernaţii vor să transfere acţiuni la municipalitate este bine, iar dacă nu doresc acest lucru, nu este nicio supărare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Primărie, că este convins că Guvernul, indiferent dacă va fi unul PSD sau PNL, va avea grijă de proiectele constănţenilor.
"Portul nu mă mai interesează, ajunge. Nu vezi că de un an de zile tot trag? Dacă vor să-l dea bine, cine o fi la guvern, dacă nu vrea, iarăşi bine. Am renunţat. Ce pot să fac mai mult de atât ? Sunt convins că un guvern înţelept o să aibă grijă de toate proiectele constănţenilor, fie că este guvernul PSD, fie că e Guvernul PNL, nu ? (...) Sunt convins că într-o formă sau alta cârmuitorii de la Bucureşti vor avea grijă de proiectele constănţenilor. Ce ar avea domnul Iohannis dacă schimbă puterea cu Cazinoul, de ce să nu ni-l repare?”, a afirmat Radu Mazăre .
Întrebat dacă România va avea în continuare un Guvern PSD sau Executivul va fi format de PNL, primarul Constanţei a răspuns: “Nu ştiu ce guvern va fi. Nu sunt Mafalda, nu sunt oracol, chiar nu ştiu”.
De asemenea, Mazăre a mai precizat că nu ştie dacă PSD ar trebui să continue la guvernare sau să treacă în opoziţie.
Radu Mazăre a dorit de mai mult timp ca municipalitatea să aibă o treime din acţiunile de la Portul Constanţa. Până în toamna acestui an, Ministerul Transporturilor era acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60 la sută, iar Fondul Proprietatea şi Primăria Constanţa deţineau fiecare câte 20 la sută din capital. Mazăre îşi dorea ca CLM să deţină o treime din acţiuni şi a primit asigurări în acest sens din partea premierului Victor Ponta .
La începutul lunii octombrie, Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională trecerea la Consiliul Local Constanţa, iar cele 20 la sută din acţiuni au fost pierdute de autorităţile locale.
Radu Mazăre îşi dorea ca legea să fie modificată şi municipalitatea să reprimească măcar cele 20 la sută din acţiuni, dacă nu chiar 33 la sută cum îşi propusese iniţial.