„Mătușile” răutăcioase au interzis într-o sală de sport. Proprietar: Își spălau rufele în vestiar, furau obiecte, inclusiv prosoape și uscătoare

„Mătușile” răutăcioase au interzis într-o sală de sport. Proprietar: Își spălau rufele în vestiar, furau obiecte, inclusiv prosoape și uscătoare

O sală de gimnastică din Coreea de Sud a interzis „mătușile” care se comportă urât, reaprinzând astfel o dezbatere despre discriminarea femeilor în vârstă din această țară.

Femeile răutăcioase au interzis într-o sală de sport FOTO: Shuterstock

Femeile răutăcioase au interzis într-o sală de sport FOTO: Shuterstock

Potrivit BBC , sala de sport din orașul Incheon, în apropiere de capitala Seul, a afișat un semn pe care scria „Ajumma-interzis” și „doar femeile culte și elegante pot intra”. Ajumma este un termen general pentru femeile mai în vârstă, de obicei de la 30 de ani în sus. Dar este, de asemenea, un termen peiorativ pentru un comportament considerat nepoliticos sau respingător.

Rapoartele locale nu au menționat numele sălii de sport sau al proprietarului acesteia, care a apărat această măsură, susținând că firma sa a „suferit daune” din cauza acestor femei și a comportamentului lor indisciplinat.

"Unele cliente mai în vârstă petreceau o oră sau două în vestiar pentru a-și spăla rufele, furau obiecte, inclusiv prosoape, săpunuri sau uscătoare de păr”,, a declarat acesta într-un interviu televizat acordat agenției sud-coreene de știri Yonhap.

„Se așezau la rând și comentau și judecau corpurile altor persoane”, a spus el, adăugând că unele femei mai tinere au părăsit sala de sport din cauza acestor comentarii, care le supărau sau le făceau să se simtă inconfortabil.

Deși măsura a fost luată de o singură sală de sport, se pare că a atins un punct sensibil, deoarece în ultimii ani, întreprinderile sud-coreene și-au atras critici pentru că au interzis accesul copiilor sau persoanelor în vârstă în anumite locuri publice.

Unele dintre acestea au fost văzute ca o dovadă a intoleranței crescânde față de anumite grupe de vârstă.

De asemenea, sala de gimnastică a fost criticată pentru că a asociat un comportament inadecvat cu femeile de o anumită vârstă.

„Cum a devenit termenul <client rău> același lucru cu <ajumma>?>”, se arată într-un comentariu pe un site local.

„Dacă ați lucrat în industria serviciilor, ați ști că nu doar femeile mai în vârstă se încadrează în aceste categorii”, a spus altă persoană

Proprietarul sălii de sport a spus că este posibil să existe și alți proprietari de afaceri care îi împărtășesc opiniile, dar care nu s-au pronunțat.

„Nu este vorba despre faptul că am încercat să fac un comentariu răutăcios împotriva femeilor în vârstă sau a femeilor în general. Cred că oamenii care sunt furioși din cauza [anunțului] sunt de fapt cei care au o problemă”, a declarat el pentru Yonhap.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii