Mărturia tulburătoare a mamei elevului de 14 ani care a comis atacul armat în SUA: „Le-am spus că e o urgență extremă”

Mărturia tulburătoare a mamei elevului de 14 ani care a comis atacul armat în SUA: „Le-am spus că e o urgență extremă”

Ancheta în cazul atacului armat comis de un elev de 14 ani într-un liceu din statul american Georgia, în urma căruia patru oameni au fost uciși, dezvăluie informații tulburătoare despre asasinat.

Persoanele împușcate de Colt Gray. Sursa: X

Persoanele împușcate de Colt Gray. Sursa: X

Miercuri dimineață, cu câteva minute înainte de tragedie, Marcee Gray, mama elevului Colt Gray, adolescentul acuzat că a ucis doi elevi şi doi profesori cu o puşcă de tip AR și a rănit alte nouă persoane, ar fi sunat la școala fiului său pentru a avertiza cu privire la o „urgență extremă”, informează publicația Daily Mail.

Femeia nu a putut împiedica producerea tragediei din școala unde învăța adolescentul. Printre victimele făcute de elevul de 14 ani se află și românca Cristina Irimie.

Profesoara de matematică ucisă în atacul armat de la liceul din Winder, Georgia, era originară din Sibiu. Se stabilise împreună cu soțul său în SUA la finalul anilor ’90. „Și-a dorit foarte mult să rămână în America, era fascinată”, povestesc apropiații ei .

Mama tânărului a încercat să prevină tragedia

Tatăl lui Marcee, Charles Polhamus, a declarat pentru The New York Post că, în dimineața tragediei, elevul și-a cerut scuze mamei sale printr-un mesaj text înainte de a comite asasinatele, determinând-o să sune la școală.

„Îmi pare rău, mamă”, arată textul.

Ulterior, femeia a sunat la școală pentru a anunța pericolul pe care îl reprezintă fiul ei.

„Le-am spus că este o urgență extremă și că ei trebuie să meargă imediat să-l găsească pe [fiul meu] pentru a-l verifica”, ar fi spus aceasta tatălui său, potrivit Daily Mail.

Gray a făcut un apel de 10 minute la școală, miercuri, la ora 9:50, cu aproximativ o jumătate de oră înainte ca elevul Colt să deschidă focul, informează publicația britanică.

Cristina Irimie. Sursa: Ora de Sibiu

Cristina Irimie. Sursa: Ora de Sibiu

După acest telefon, Marcee a urcat în mașina ei și s-a îndreptat spre școala aflată la mai mult de trei ore distanță de locuința ei.

Pe la jumătatea drumului, mama tânărului a aflat că tragedia pe care încercase să o prevină a avut deja loc. În textele transmise de Marcee, ea ar fi spus familiei ei:

„Eu am fost cea care l-a anunțat pe consilierul școlar de la liceu”, potrivit Daily Mail.

Tatăl adolescentului este acuzat de omor involuntar

Colt Gray, în vârstă de 14 ani, a fost arestat miercuri la Liceul Apalachee din Winder, statul Georgia, la câteva minute după ce autoritățile spun că a deschis focul asupra a 13 studenți și profesori, ucigând patru.

Colt Gray, în vârstă de 14 ani, a fost acuzat pentru patru capete de acuzare de crimă, conform documentelor obţinute de CNN. Se aşteaptă ca el să fie judecat ca adult.

Și Colin Gray, tatăl elevului, va răspunde pentru producerea tragediei. El a fost acuzat de patru capete de acuzare de omor involuntar, două capete de acuzare de crimă de gradul doi şi opt capete de acuzare pentru cruzime faţă de copii. Anul trecut, bărbatul îi oferise fiului său pușca, drept cadou de Crăciun.

Părinții suspectului de crimă s-au despărțit în 2022, după ce au fost evacuați, iar familia a intrat sub supravegherea Agenției de protecție a copilului din Georgia, potrivit presei americane. În urmă cu un an, forțele de ordine s-au deplasat la domiciliul părinților elevului, după ce acesta ar fi amenințat că va deschide focul în școală.

Colt a negat că a făcut amenințările, iar tatăl său le-a spus polițiștilor că a deținea puști de vânătoare în casă, dar fiului său nu i s-a permis să le folosească nesupravegheat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”