Mărturia șocantă a fiicei unui pacient mort de la Spitalul Pantelimon: „Era legat. Țipa să-l luăm acasă”

Mărturia șocantă a fiicei unui pacient mort de la Spitalul Pantelimon: „Era legat. Țipa să-l luăm acasă”

Acuzații grave făcute de fiica unui pacient care a murit în secţia ATI a spitalului Sfântul Pantelimon, chiar în timpul scandalului care a şocat întreaga ţară. „L-am dus cu tensiune mare şi l-am luat mort”, susţine femeia.

Spitalul Sf. Pantelimon, implicat într-un scandal uriaș FOTO: Arhivă

Spitalul Sf. Pantelimon, implicat într-un scandal uriaș FOTO: Arhivă

Fiica bărbatului a povestit pentru Antena 3 CNN că, în momentul în care l-a dus pe tatăl său la spital, starea sa de sănătate era bună, având doar tensiune.

„Tatăl meu, pe data de 4 aprilie mi-a decedat. L-am dus în stare bună, doar cu tensiune. El suferea de o boală, avea o tumoră, dar el a supraviețuit. Era ok, își făcea tratamentul acasă, deci nu avea niciun fel de problemă. Eu l-am dus doar cu tensiune”, a spus ea.

Fiica bărbatului decedat: „Vreau să iasă adevărul!”

Aceasta a mai spus că medicul care îl trata pe tatăl său la Spitalul Pantelimon nu a lăsat-o să intre să-și vadă tatăl.

„Nu ne-a lăsat absolut deloc să intrăm la el. Am intrat mai mult forțat. Era ora de vizită și nu ne lăsa doamna doctor. Ne-a jignit, i-au luat mamei mele telefonul din mână. Noi am intrat mai mult forțat ca să putem să îl vedem pe tatăl nostru”, a mai spus fiica bărbatului mort în condiții suspecte.

Femeia a povestit coșmarul prin care a trecut tatăl său, în timpul internării sale la Spitalul Pantelimon.

„Tata era legat de mâini și de picioare. Îi curgea sângele din mâini. Tatăl meu țipa de pe patul de spital: <Luați-mă acasă că m-au omorât astea. Luați-mă de aici că mă omoară>. Când ne-am dus și am intrat înăuntru el avea gura spartă. Vreau să iasă adevărul”, a declarat fiica bărbatului care a murit la Spitalul Pantelimon.

Doi medici de la „Sfântul Pantelimon”, reținuți

Doi medici de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” au fost reținuti, miercuri, de procurori, în dosarul privind decesele suspecte de la această unitate medicală. Medicii sunt cercetați pentru tentativă de omor și omor calificat.

Este vorba despre Mirela Păiuș, medic ATI, și Maria Miron, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă, care au fost reținute miercuri, 7 august, de procurori.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi medici, acuzați de tentativă de omor și omor calificat. De asemenea, asistenta reținută a fost eliberată sub control judiciar.

La data de 07.08.2024, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatelor M.M.A. și P.M., având calitatea de medici specialiști Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București.

Ancheta privind decesele suspecte de la Secția ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” este complicată, deoarece injectomatele folosite pentru administrarea noradrenalinei nu permit o trasabilitate clară. Deși au fost raportate 17 decese în patru zile, deocamdată acuzațiile se concentrează pe un singur pacient, spun anchetatorii.

Practic, e vorba de punerea în acţiune a unui plan de a provoca decesul unor pacienţi, nu ştim pe ce criterii, dar se pare că medicii decideau că un pacient sau altul nu mai are şanse, nu se mai impune continuarea acestei terapii şi scădeau brusc doza de noradrenalină”, a declarat procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit.

Alexandru Anghel a declarat că investigațiile continuă pentru a verifica decesele altor pacienți, dar nu se poate oferi declarații „cu certitudine” în prezent. Asistenta reținută este acuzată de mărturie mincinoasă, fiindcă nu a spus tot ce știa în trei ocazii, deși informațiile pe care le deține ar putea clarifica situația.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…