Mărturia cutremurătoare a fostei soții a unui bărbat acuzat de viol în cazul Pelicot: „Nu ştiu dacă am fost violată”

Mărturia cutremurătoare a fostei soții a unui bărbat acuzat de viol în cazul Pelicot: „Nu ştiu dacă am fost violată”

Risc Seismic

Émilie O., fosta soție a unuia dintre cei 50 de bărbați acuzați de violul Gisele Pélicot, a depus mărturie în fața instanței luni, în cadrul acestui proces notoriu din Franța, exprimându-și temerea că ar fi fost și ea victimă a abuzurilor.

Gisèle Pélicot, femeia sedată de fostul soț și violată de peste 50 de bărbați- Foto Getty Images

Gisèle Pélicot, femeia sedată de fostul soț și violată de peste 50 de bărbați- Foto Getty Images

Nu ştiu dacă am fost violată! Este îngrozitor, voi avea mereu îndoieli,a declarat în lacrimi fosta parteneră a unuia dintre cei 50 de coinculpaţi în cazul violurilor din Mazan, luni, în faţa tribunalului penal din Vaucluse, potrivit AFP, citată de News.ro.

Émilie O., de 33 de ani, a mărturisit în fața instanței că se întreabă constant dacă fostul ei soț, Hugues M., în vârstă de 39 de ani, ar fi putut să o trateze similar cu Dominique Pelicot, care timp de 10 ani a drogat-o pe soția sa cu anxiolitice, a violat-o și a adus zeci de străini din mediul online pentru a o abuza.

„Am fost manipulată şi am trăit o minciună. Mi-am iubit viaţa”, dar „acum mă îndoiesc de tot”, a declarat ea, ridicându-se în picioare în faţa fostului său partener, cu care a avut o relație timp de cinci ani. Acesta, un faianţar, a intrat în casa Pelicot într-o noapte din 2019 pentru a o agresa sexual pe Gisèle, împreună cu fostul ei soţ, Dominique.

Trăiește cu îndoieli profunde

Hugues M. este judecat din 2 septembrie la Avignon, alături de 50 de coacuzați cu vârste între 26 şi 74 de ani, într-un proces care a devenit simbolic pentru supunerea chimică şi violenţa sexuală.

Credeam că trăiesc o viaţă liniştită şi împlinită, dar m-am înşelat”, a declarat ea, referindu-se la un tovarăş „întotdeauna respectuos, grijuliu şi blând”, cu care a avut „relaţii sexuale asidue” şi cu care au împărtăşit o pasiune comună pentru motociclete. Uniunea lor s-a încheiat în noiembrie 2020, când ea a aflat că acesta avea mai multe relaţii extraconjugale.

El spunea că avea impulsuri şi o nevoie de adrenalină pe care le găsea doar atunci când conducea motociclete şi făcea sex”, a adăugat ea.

Viaţa ei, pe care încerca să o reconstruiască, a fost dată peste cap din nou când, în septembrie 2021, a primit un apel de la departamentul de investigaţii penale din Avignon . „Am fost convocată şi mi s-a spus că Hugues a violat o femeie în octombrie 2019, cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere. Nu-i cred, sunt uluită, şocată, cer să văd fotografia şi atunci îmi dau seama că nu este un coşmar”, a detaliat ea.

Hugues M. este urmărit penal pentru „tentativă de viol”.

Femeia și-a amintit de o noapte din 2019 când s-a trezit că partenerul ei făcea sex cu ea în timp ce ea dormea. Totodată, ea a spus că s-a simțit „ameţită” între septembrie 2019 şi martie 2020 şi a depus o plângere. Totuşi, testele efectuate în timpul anchetei pentru a detecta vreo substanță chimică nu au găsit nimic, iar plângerea ei a fost respinsă „din lipsă de probe materiale”. În ciuda acestui fapt, femeia trăieşte cu îndoiala că a fost victima unei supuneri chimice.

Un bărbat ar fi violat-o pe Gisèle Pélicot, în timp ce partenera sa era în travaliu

Emilie O. a izbucnit în lacrimi privindu-o pe Gisèle Pelicot, care i-a zâmbit în semn de susţinere.

Instanţa a început luni să examineze faptele a cinci coinculpaţi, inclusiv a lui Joan K., cel mai tânăr, care are acum 26 de ani, dar avea 22 la momentul faptelor. Joan K. este suspectat că a mers de două ori la locuinţa cuplului Pelicot din Mazan, un mic oraş din Vaucluse, cu intenţia de a o viola pe Gisèle. Prima vizită a avut loc în noiembrie 2019, când, în loc să participe la naşterea copilului său cu partenera de care era separat, a acționat astfel.

Bărbatul, considerat „depresiv” de către anchetatori, ar trebui să dea explicații în fața anchetatorilor la sfârşitul săptămânii.

Sala de judecată a fost goală pentru prima dată de la deschiderea procesului , pe 2 septembrie, din cauza numeroaselor dispense acordate de preşedintele completului de judecată pentru inculpaţii care nu sunt direct implicaţi în evenimentele acestei săptămâni.

De fiecare dată când Gisèle Pelicot soseşte sau părăseşte sala de judecată, este întâmpinată cu aplauze furtunoase din partea publicului.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux

2 Câteva secrete ale Mossad...

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană

5 Doctoriță condamnată la închisoare cu executare