Marşul Bicicliştilor, un protest faţă de administraţia Firea; aproximativ 1000 de participanţi prezenţi la start

Marşul Bicicliştilor, un protest faţă de administraţia Firea; aproximativ 1000 de participanţi prezenţi la start

Aproximativ 1000 de biciclişti au pornit sâmbătă, de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai, într-un marş care se doreşte a fi un protest faţă de modul în care primarul Gabriela Firea administrează Capitala.

"Noi sperăm ca protestul să nu fie tăcut. Bicicliştii, în general, atunci când protestează, sunt foarte linistiţi. Eşti mult mai nesigur atunci când eşti cu bicicleta. Dar eu îmi doresc să nu fie tăcuţi şi, da, să strigăm, 'Firea, fă ceva!', pentru că ne-am săturat să ne tot promiţi, întotdeauna, în fiecare nouă şedinţă. Şi inventează şedinţe noi, promite câte ceva. Ori, ea nu a realizat nici măcar ceea ce a promis în campania electorală. Deja am obosit noi să ne tot promită şi să nu facă nimic", a declarat pentru AGERPRES, Marian Ivan, cofondator Asociaţia OPTAR.

Marşul este iniţiat de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), care a depus notificare la Primăria Municipiului Bucureşti privind organizarea protestului.

"Sunt aproximativ 17 km. Se pleacă din Parcul Herăstrău, spre Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Bd Titulescu, Podul Basarab, se întoarce puţin mai devreme de Cotroceni, iar ne întoarcem pe Podul Basarab, intrăm în Piaţa Victoriei, apoi pe Calea Victoriei, trecem prin faţa Primăria Capitalei, pe lângă Parcul Izvor, înconjurăm Palatul Parlamentului şi apoi ajungem în Parcul Tineretului", a precizat Ivan.

El a menţionat că protestatarii se vor opri în faţa Primăriei Generale a Capitalei pentru a-şi exprima doleanţele.

"Ne vom opri pentru maximum 30 de minute, atât timp cât oamenii simt să se descarce pentru că, de fapt, este o acţiune împotriva Primăriei", a mai spus reprezentantul OPTAR.

"Lipsa oricăror performanţe administrative ale Gabrielei Firea şi zgomotul produs de mulţimea de promisiuni nerespectate au adus oraşul într-o stare chiar mai proastă decât era pe vremea lui Oprescu. Cu toate că a dublat numărul de oameni care lucrează pentru administraţie, prin zecile de companii municipale, la bilanţul de jumătate de mandat, majoritatea proiectelor enumerate de primar erau începute pe vremea mandatului lui Oprescu. Şi, cu toate că acuză toate administraţiile precedente că sunt vinovate de traficul infernal din Capitală, administraţia Firea şi-a stabilit ca priorităţi terminarea proiectelor începute de Oprescu", se arată într-un comunicatul al OPTAR, transmis AGERPRES.

Înfiinţată în 2011, OPTAR are ca misiune promovarea transportului alternativ în Romania; elaborarea, promovarea şi implementarea proiectelor care vizează mobilitatea urbană; elaborarea, promovarea şi implementarea proiectelor pentru utilizarea energiilor convenţional curate; promovarea turismului ecologic şi cultural. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”