Mark Zuckerberg spune că regretă că a cedat presiunilor Casei Albe privind conținutul în timpul pandemiei COVID-19

Mark Zuckerberg spune că regretă că a cedat presiunilor Casei Albe privind conținutul în timpul pandemiei COVID-19

Mark Zuckerberg spune că regretă faptul că Meta a cedat presiunilor administrației Biden pentru a cenzura conținutul, afirmând într-o scrisoare că intervenția a fost „greșită” și că intenționează să reacționeze dacă se va mai întâmpla, transmite Politico .

CEO-ul Meta și-a expus nemulțumirile într-o scrisoare trimisă luni Comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților, ca răspuns la ancheta acestuia privind moderarea conținutului pe platformele online. Zuckerberg a detaliat modul în care înalți funcționari ai administrației au făcut presiuni asupra companiei pentru a cenzura anumite postări despre Covid-19, inclusiv umorul și satira, și a „exprimat multă frustrare” atunci când platforma de social media a rezistat.

„Cred că presiunea guvernului a fost greșită și regret că nu am fost mai deschiși în această privință”, a scris Zuckerberg. „Sunt ferm convins că nu ar trebui să ne compromitem standardele de conținut din cauza presiunilor exercitate de orice administrație, în orice direcție – și suntem pregătiți să ripostăm dacă se mai întâmplă așa ceva.”

Zuckerberg și-a exprimat, de asemenea, regretul pentru faptul că a ascuns, în esență, conținutul legat de acoperirea de către New York Post despre Hunter Biden înainte de alegerile din 2020, despre care FBI a avertizat că ar fi putut avea la bază o operațiune de dezinformare rusească.

„De atunci a devenit clar că reportajul nu a fost dezinformare rusească și, în retrospectivă, nu ar fi trebuit să retrogradăm povestea”, a scris el.

Casa Albă a emis o declarație în care apără abordarea administrației cu privire la informațiile Covid-19.

„Atunci când s-a confruntat cu o pandemie mortală, această administrație a încurajat acțiuni responsabile pentru a proteja sănătatea și siguranța publică”, se arată în declarație. „Poziția noastră a fost clară și consecventă: credem că companiile de tehnologie și alți actori privați ar trebui să ia în considerare efectele pe care acțiunile lor le au asupra poporului american, făcând în același timp alegeri independente cu privire la informațiile pe care le prezintă.”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...