Mark Zuckerberg face dezvăluiri incendiare. Cum a „presat” Casa Albă platforma Facebook să cenzureze conținutul legat de Covid-19

Mark Zuckerberg face dezvăluiri incendiare. Cum a „presat” Casa Albă platforma Facebook să cenzureze conținutul legat de Covid-19

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, susține că guvernul SUA a pus presiune pe compania sa să cenzureze postările despre Covid-19 pe Facebook și Instagram în timpul pandemiei.

Mark Zuckerberg acuză Casa Albă de cenzură în timpul pandemiei FOTO Arhivă

Mark Zuckerberg acuză Casa Albă de cenzură în timpul pandemiei FOTO Arhivă

Zuckerberg a spus că oficiali de rang înalt din administrația lui Joe Biden „au presat în mod repetat” Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, să „cenzureze anumit conținut legat de Covid-19” în timpul pandemiei, potrivit The Guardian .

„În 2021, oficiali de rang înalt din administrația Biden, inclusiv de la Casa Albă, au presat în mod repetat echipele noastre timp de luni de zile să cenzureze anumit conținut legat de Covid-19, inclusiv umor și satiră, și și-au exprimat o mare frustrare față de echipele noastre atunci când nu am fost de acord”, a spus el într-o scrisoare adresată lui Jim Jordan, șeful comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților din SUA.

„Cred că presiunea guvernului a fost greșită”, a adăugat șeful Meta.

Platformele de socializare, acuzate că „ucid oameni”

În timpul pandemiei, Facebook a adăugat alerte de dezinformare utilizatorilor atunci când comentau sau apreciau postări considerate a conține informații false despre Covid.

Compania a șters, de asemenea, postări care criticau vaccinurile Covid și sugestiile că virusul a fost dezvoltat într-un laborator din China.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2020, Biden a acuzat platformele de socializare, cum ar fi Facebook, că „ucid oameni” prin faptul că permit postarea de dezinformări despre vaccinurile împotriva coronavirusului.

„Cred că am făcut unele alegeri pe care, cu beneficiul retrospectiv și al noilor informații, nu le-am face astăzi”, a spus Zuckerberg. „Regret că nu am fost mai vocali în această privință.”

„Așa cum le-am spus echipelor noastre la acea vreme, simt cu tărie că nu ar trebui să compromitem standardele noastre de conținut din cauza presiunilor din partea oricărei administrații, în orice direcție. Și suntem pregătiți să ne opunem dacă se va întâmpla din nou ceva de acest fel”, a promis acesta.

Cum a cenzurat Casa Albă o poveste despre fiul lui Biden

Zuckerberg a mai spus că Facebook a „retras temporar” o poveste despre conținutul unui laptop deținut de Hunter Biden, fiul președintelui, după un avertisment de la FBI că Rusia pregătea o campanie de dezinformare împotriva familiei Biden.

Zuckerberg a scris că de atunci a devenit clar că povestea nu era dezinformare și că „în retrospectivă, nu ar fi trebuit să retragem povestea.”

„Victorie pentru libertatea de exprimare”

Comitetul judiciar al Camerei Reprezentanților, controlat de republicani, a numit mărturisirile lui Zuckerberg o „mare victorie pentru libertatea de exprimare” într-o postare pe pagina de Facebook a comitetului.

Casa Albă și-a apărat acțiunile din timpul pandemiei , spunând că a încurajat „acțiuni responsabile pentru protejarea sănătății și siguranței publice”.

„Poziția noastră a fost clară și consecventă”, a transmis aceasta. „Credem că companiile de tehnologie și alți actori privați ar trebui să țină cont de efectele pe care le au acțiunile lor asupra poporului american, în timp ce iau decizii independente cu privire la informațiile pe care le prezintă.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 “Am anunțat Apele Române, au zis să le trimit poze” / O plajă din Neptun plină de oameni a fost inundată

3 Ianis Hagi, stop joc / S-a aflat motivul pentru care tricolorul nu mai are voie să intre în vestiarul lui Rangers

4 De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk

5 Belarusul se pregătește să atace Ucraina?