„Mark Zuckerberg este un dictator mai mare decât fostul președinte din Filipine”. Cine face asemenea afirmații despre șeful Meta

„Mark Zuckerberg este un dictator mai mare decât fostul președinte din Filipine”. Cine face asemenea afirmații despre șeful Meta

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Maria Ressa, jurnalistă filipineză laureată, lansează acuzații dure la adresa lui Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei Meta, despre care afirmă că este „un dictator mai mare decât fostul președinte din Filipine”.

Mark Zuckerberg cu ochelari de soare Ray Ban

Mark Zuckerberg văzut ca un dictator FOTO arhiva Adevărul

Potrivit EFE , jurnalista Maria Ressa a cerut platformelor tehnologice să acționeze imediat pentru a împiedica alunecarea lumii spre fascism și să protejeze democrația împotriva dezinformării răspândite de rețelele sociale.

Ressa a vorbit, miercuri, în cadrul summit-ului „Global Fact 11”. Evenimentul reunește, la Sarajevo, aproximativ 500 de specialiști din întreaga lume în lupta împotriva dezinformării, precum și reprezentanți ai marilor companii de tehnologie, între care Meta, Google și TikTok.

Jurnalista Maria Ressa FOTO EPA-EFE

Jurnalista Maria Ressa FOTO EPA-EFE

„Jurnalista s-a adresat direct acestor companii, cerându-le să adopte măsuri mai eficiente împotriva dezinformării, să oprească manipularea și utilizarea datelor private pentru beneficii economice și să înceteze promovarea prejudecăților ce favorizează discriminarea grupurilor vulnerabile”, a transmis EFE.

"Frații din tehnologie" precum Mark Zuckerberg și Elon Musk sunt "cei mai mari dictatori"

Maria Ressa este, de altfel, autoarea cărții „How to fight a dictator” (Cum să lupți împotriva unui dictator), în care se referă la Duterte, dar și la Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei Meta, care deține Facebook.

Potrivit jurnalistei, Zuckerberg este un „dictator mai mare decât fostul președinte din Filipine”.

Acesta a condus țara asiatică între 2016 și 2022, iar regimul său naționalist-populist este amintit pentru sprijinul vocal al președintelui față de execuțiile extrajudiciare, în special printre traficanții și consumatorii de droguri, dar și pentru „politica independentă” a lui Duterte, care a strâns relațiile țării cu China și Rusia.

Șefii social media sunt „cei mai mari dictatori”, afirmă laureatul premiului Nobel pentru paceJurnalista Maria Ressa i-a numit pe Mark Zuckerberg și Elon Musk în discursul susținut la festivalul literar Hay din Powys, de luna trecută.

Platformele social media au capacitatea de a „schimba modul în care ne simțim”, a spus jurmalista.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…