Mark Rutte a făcut-o lată. „Petrecerea de adio” a fostului premier olandez a costat de cinci ori mai mult decât permite legea

Mark Rutte a făcut-o lată. „Petrecerea de adio” a fostului premier olandez a costat de cinci ori mai mult decât permite legea

Un eveniment informal în cadrul căruia Mark Rutte și-a sărbătorit demisia din funcția de șef al guvernului olandez după 14 ani de mandat a costat aproximativ 150.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decât permit normele interne.

Mark Rutte, noul secretar general NATO FOTO: Arhivă

Mark Rutte, noul secretar general NATO FOTO: Arhivă

Petrecerea de adio a lui Rutte a avut loc în stațiunea Scheveningen din Haga la sfârșitul lunii august. Au fost invitate aproximativ 1.400 de persoane - foști colegi ai fostului prim-ministru, politicieni și jurnaliști.

Potrivit RTL Nieuws, evenimentul a costat peste 145 600 de euro, care au fost cheltuiți pentru decorațiuni, catering, o trupă live și zeci de controlori de trafic. Postul de televiziune a obținut aceste date prin calcularea valorii tuturor chitanțelor primite la cerere, scrie eurointegration.com.ua.

Costul petrecerii a fost de cinci ori mai mare decât suma de 30 000 de euro permisă pentru o petrecere de adio pentru un ministru sau un secretar de stat olandez, notează RTL Nieuws. Alte ministere care au organizat „petreceri de adio” nu au depășit aceste costuri.

Ministerul Afacerilor Generale din Țările de Jos a răspuns solicitării postului de televiziune menționând că Rutte a fost prim-ministru timp de 14 an i și nu a avut nicio „petrecere de adio” în acest timp.

Timp de 14 ani, el a lucrat cu mulți oameni, atât în Ministerul Afacerilor Generale, cât și în afara acestuia. Acesta este motivul pentru care au fost alese două reuniuni separate de rămas bun: o reuniune internă de rămas bun la Ministerul Afacerilor Generale pentru angajații actuali. Și o despărțire largă... pentru 1400 de invitați”, a adăugat ministerul.

Reamintim că, la 26 iunie, Consiliul Nord-Atlantic a decis să îl numească pe Mark Rutte în funcția de viitor secretar general al NATO.

Rutte va intra în funcție la 1 octombrie, când expiră mandatul actualului secretar general Stoltenberg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA

5 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed