Marius Șumudică face curățenie la Rapid. Numele mare pe care l-a dat afară și cine urmează

Marius Șumudică face curățenie la Rapid. Numele mare pe care l-a dat afară și cine urmează

Marius Șumudică a peluat Rapidul după ce scoțianul Neil Lennon a fost demis în urma rezultatelor dezamăgitoare din primele 6 etape, când giuleștenii nu au cunoscut gustul victoriei. Noul antrenor a debutat cu un succes neconcludent, 2-1 pe terenul Politehnicii Iași și s-a apucat să facă restructurări în lotul echipei.

Marius Șumudică înceracă să redreseze Rapidul. Foto Sportpictures

Marius Șumudică înceracă să redreseze Rapidul. Foto Sportpictures

Prima măsură pe care a luat-o a fost îndepărtarea de la echipă a lui Bogdan Lobonț, care după ce a condus echipa ca principal câteva etape din sezonul trecut revenit pe postul de antrenor cu portarii Rapidului. Fostul internațional a fost înlocuit, având în vedere că Marius Șumudică a venit cu propriii colaboratori, astfel că nu s-a mai găsit vreun loc și pentru Lobonț.

Vedeta Jayson Papeau, pusă pe lista de transferuri

Acum, Șumi i-a pus pe lista de transferuri pe vedeta Jayson Papeau, dar și pe mijlocașul Răzvan Oaidă, care a intrat și el în dizgrațiile antrenorului, chiar dacă l-a titularizat în deplasarea de la Iași. Ultimul a ajuns la Rapid în vara anului 2023, liber de contract după despărțirea de rivala FCSB. Fotbalistul cotat la 850.000 de euro pe transfermarkt.com mai are contract cu giuleștenii până în vara anului 2025, însă ar putea pleca ori acum, ori la iarnă, la insistențele lui Șumudică.

Însă noul antrenor a cerut și întăriri, mai ales că golgheterul Rrahmani a fost vândut la Sparta Praga. Giuleștenii s-au interesat de Gabriel Debeljuh, vârful celor de la Sepsi, care a trecut și pe la CFR Cluj. Informația gsp.ro a fost confirmată de Viorel Moldovan, președintele Rapidului: „Am pus deocamdată doar o întrebare. Am vrut să aflăm care e situația jucătorului și ce perspective ar fi pentru un eventual transfer. Mai e mult până departe. Suntem momentan în faza de a culege informații, de a analiza.

Rapid, în căutarea unui atacant

Debeljuh deține unele calități pe care le căutăm, altele îi lipsesc, dar vom vedea în zilele următoare. Am dori un atacant măcar de nivelul lui Rrahmani, poate chiar mai bun. Vrem un profil de vârf care să marcheze, să se preteze la joc combinativ, să fie exploziv, puternic, incisiv, mobil. E greu de identificat un asemenea model, dar ne străduim să găsim varianta cea mai potrivită”, a declarat Viorel Moldovan pentru gsp.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

2 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

3 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

4 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe

5 VIDEO SR-72 „Darkstar”, noua „dihanie” scoasă de SUA din „cutia cu maimuțe”