Marius Petrescu, sef al ORNISS de peste 20 de ani, audiat la DNA în dosarul lui Eugen Parvulescu

Marius Petrescu, sef al ORNISS de peste 20 de ani, audiat la DNA în dosarul lui Eugen Parvulescu

Marius Petrescu, șeful Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), s-a prezentat joi dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat ca martor în cazul fostului liberal Eugen Pîrvulescu, conform unor surse judiciare.

Șeful ORNISS, Marius Petrescu, este audiat în calitate de martor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful ORNISS, Marius Petrescu, este audiat în calitate de martor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia Naţională Anticorupţia a anunţat, vineri, că senatorul Eugen Pîrvulescu este acuzat de instigare la infracțiunea de cumpărare de influență şi a fost plasat sub control judiciar.

În acelaşi dosar au calitate de inculpar alte trei pesoane: Burcescu Marian Cătălin, la data faptei director general la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (O.S.I.M.), pentru complicitate la cumpărare de influență, M.R.M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, şi F.G., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Scandal de corupție

Senatorul Eugen Pîrvulescu este cercetat pentru intermedierea unei mite de 60.000 de euro. Suma ar fi fost oferită pentru obținerea unui certificat ORNISS necesar accesului la secrete de stat, cu scopul numirii lui Marin Țole la conducerea CNI, conform surselor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare

5 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman