Mario Iorgulescu vrea să scape și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea unui bărbat bătut cu ciocanul de şniţele

Mario Iorgulescu vrea să scape și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea unui bărbat bătut cu ciocanul de şniţele

Mario Iorgulescu , fiul lui Gino Iorgulescu, speră să scape de o altă condamnare care îl ține pe lista fugarilor căutați de poliție . După ce a reușit să anuleze decizia de condamnare în dosarul accidentului în care a ucis o persoană, el a depus, prin intermediul avocaților săi, o cerere de revizuire la Judecătoria Sectorului 3.

Autoritățile nu au reușit, până acum, să îl aducă în țară pe Mario Iorgulescu. FOTO Arhivă

Dacă revizuirea va fi admisă, atunci și acest proces se va rejudeca, iar Iorgulescu jr. ar putea scăpa de mandatul european de arestare. Este vorba de un dosar în care este acuzat de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. Judecătoria Sectorului 3 îl achitase, inițial, motivând că la dosar nu sunt probe suficiente din care să rezulte vinovăția acestuia, potrivit Libertatea .

Potrivit Codului de Procedură Penală, cererea de revizuire în favoarea condamnatului se poate face oricând. Avocaţii lui Mario Iorgulescu au depus-o la Judecătoria Sectorului 3 luna trecută, pe 17 mai.

La primul termen, pe 11 iunie, instanţa a dispus „înaintarea prezentului dosar la dosarul nr. 14925/301/2024, în vederea unei eventuale reuniri”. În dosarul 14925/301/2024, acelaşi complet (C5 Penal) judecă cererea de revizuire formulată de Franco Pascu, care se află în penitenciar.

Fapta s-a întâmplat în 2016, dar ancheta a pornit în aprilie 2021, atunci când Mario Iorgulescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Cererea de revizuire vine la scurt timp de la după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Instanța a decis să anuleze parțial decizia anterioară a Curții de Apel București și să trimită cazul pentru rejudecare la aceeași instanță de apel.

Decizia a fost motivată astfel: „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino - Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino - Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București."

În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE, Poliția Română a notificat omologii italieni pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât persoana să rămână sub controlul autorităților”, a transmis Poliția Română.

Mario Iorgulescu se află în prezent în Italia, unde a fost transferat imediat după accident, evitând astfel audierile și procesul în România.

În dosarul în care este acuzat de sechestrare, pe 6 septembrie 2016, Mario Iorgulescu a fost reţinut şi a stat în arest preventiv o lună. În decembrie 2018, Judecătoria Sectorului 3 l-a achitat, pentru că „acţiunile sau inacţiunile (pasivitatea) inculpatului nu întrunesc condiţiile de tipicitate pentru considerarea lor ca participaţie la vreuna dintre fapte”.

Sentinţa a fost însă răsturnată de Curtea de Apel Bucureşti, care, în aprilie 2021, a hotărât că Iorgulescu jr trebuie să stea 3 ani la închisoare, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Zeci de procurori DNA, plătiți deja cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat instituţia în judecată şi cer salarii ca în Parchetul European pe …

3 Rușii au distrus o fabrică de la Berlin ca să întrerupă livrarea de ajutoare militare pentru Ucraina, dar au greșit ținta

4 „A omorât mai mulți ucraineni decât rușii”

5 Foarte interesante amănunte...