Marele rabin al Ucrainei îşi înmormântează fiul adoptiv, ucis pe front de rușii care au venit să „denazifice” Ucraina

Marele rabin al Ucrainei îşi înmormântează fiul adoptiv, ucis pe front de rușii care au venit să „denazifice” Ucraina

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat joi la Sinagoga Centrală din Kiev pentru a-i aduce un omagiu lui Matityahu Anton Samborsky, fiul marelui rabin al Ucrainei, ucis în timp ce lupta împotriva forţelor ruse, relatează AFP, conform News.ro.

Apropiaţi au adus buchete de flori, au mângâiat sicriul şi au strâns mâna tatălui defunctului, marele rabin Moshe Azman, care-şi reţinea lacrimile, a constatat un jurnalist AFP.

”Vreau ca Dumnezeu să-l răzbune pe el şi pe alţi nevinovaţi, soldaţi şi civili, care mor în acest război”, a declarat Azman.

”El a fost ucis de lumea rusă care a venit aici spunând că vrea să «denazifice»” Ucraina, a declarat el referindu-se la unul dintre argumentele avansate de Kremlin pentru a-şi justifica invazia.

Samborsky, adoptat de către familia rabinului pe când era copil, s–a dus să lupte împotriva forţelor ruse ca voluntar.

”Ucraina şi Israelul împărtăşesc, într-un fel, acelaşi destin, se luptă pentru dreptul de a fi un stat, de a avea dreptul să aleagă, să fie libere”, a declarat ambasadorul Israelului în Ucraina, Michael Brodsky.

”Este o tragedie pentru întreaga comunitate evreiască”, a comentat ambasadorul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 Noi informații cutremurătoare în cazul crimelor din Constanța. „Șacalul” ar mai fi ucis alte 4 femei, în același mod

5 Sute de români s-au trezit cu credite false în numele lor. Schema prin care poți fi păgubit