Marea iubire a Stelei Enache: „Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană”

Marea iubire a Stelei Enache: „Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană”

Pentru Stela Enache, unul dintre cei mai cunoscuți compozitori români a renunţat la o altă femeie, chiar în prag de nuntă. Îndrăgita artistă l-a cucerit iremediabil, iar marea dragoste dintre cei doi a ținut 39 de ani.

Stela Enache şi Florin Bogardu au avut o căsnicie de 39 de ani, iar artista a povestit cum a fost cerută de soție, dezvăluind și faptul că, de fapt, îl iubea în secret pe compozitor.

Stela Enache și Florin Bogardo FOTO Facebook Stela Enache

Stela Enache și Florin Bogardo FOTO Facebook Stela Enache

Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul şi cu Dumnezeu nu te poţi juca. El (Florin Bogardo) a venit la Mamaia, eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secţia compoziţie, eu eram la interpretare. Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu şi a fost dragoste la prima vedere din partea lui. Eu îl iubeam de multă vreme”, relatează okmagazine.ro .

În urmă cu 14 ani, Stela Enache și-a pierdut omul iubit, însă a găsit consolarea la cei doi copii ai săi. Despre cum a reușit să păstreze neestompată iubirea faţă de Florin Bogardo în toţi anii în care aţi fost împreună, Stela Enache mărturisea într-un interviu pentru „Adevărul”:

Dacă este o iubire adevărată, bazată pe respect şi pe încredere, nu se diluează, nu se estompează, dimpotrivă, se cimentează în timp. Dacă mai apar şi copii, iubirea devine indisolubilă!

La 6 ani a început să studieze pianul

Stela Enache s-a născut pe 24 ianuarie 1950 la Reșița, județul Varaș-Severin. De la şase ani a început să studieze pianul, fiind înscrisă la Şcoala de Muzică.

Între 1964-1967 a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Reşiţa, secţia canto, iar apoi, până în 1972, a urmat cursurile Conservatorului de Muzică din Cluj.

În 1971 a participat la Festivalul de Muzică de la Mamaia, unde a obţinut premiul al II-lea la secţiunea „Interpretare“. Atunci ea a concurat cu piesele „Să facem florile să cânte“, pe muzica lui George Grigoriu, şi „Ţin minte“ pe muzica lui Radu Şerban.

În 1972 a obţinut din nou premiul al II-lea la Festivalul Naţional Mamaia. În acelaşi an a plecat în Germania, iar apoi au urmat turnee în toată lumea.

În 1986 a încheiat primul contract pe un vas de croazieră. Cu „Europa“, unul dintre cele mai selecte vase de croazieră, a făcut de patru ori ocolul Pământului, timp de un an.

În 1977 a participat la Festivalul „Orfeul de Aur“ din Bulgaria.

A apărut alături de artişti faimoşi în diferite programe muzicale: Gilbert Becaud, Gloria Gaynor, Jennifer Rush, The Platters, Al Bano.

Cum s-a născut melodia „Ani de liceu”

Una dintre melodiile interpretate de Stela Enache a devenit un adevărat imn al adolescenților din România. Artista a povestit cum s-a născut melodia„Ani de liceu“:

„A fost comanda expresă a regizorului filmului „Liceenii“, Nicolae Corjos. Acesta şi-a dorit un cântec pentru genericul de început şi de sfârşit al filmului. La succesul acestei pelicule au contribuit mai multe persoane: autorul George Şovu, textierul Saşa Georgescu, regizorul Nicolae Corjos şi compozitorul Florin Bogardo. Toţi au intuit problemele fiecărui licean – materiile care îi speriau, primii fiori ai dragostei, relaţia profesor-elev, toate acestea fiind ilustrate cu succes. Un alt rol decisiv în reuşită l-au avut tinerii şi talentaţii interpreti Ştefan Bănică Jr., Oana Sîrbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, susţinuţi de mari actori consacraţi ai României, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru, Cristina Deleanu, Silviu Stănculescu, Mihai Mereuţă.

Melodia „Ani de liceu“ are şi creează o atmosferă de tinereţe, de prospeţime, care s-a păstrat până astăzi. Absolvenţi care se revăd după 15, 20 sau 25 de ani se transformă în liceeni... Ce mi-aş putea dori mai mult?”, a povestit artista.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”