Marea DEZBATERE Ponta - Iohannis a fost lamentabilă/Dobermanul n-a sfâşiat maimuţa
Aşa-zisa mare dezbatere dintre Iohannis şi Ponta şi-a consumat primul episod. Care, date fiind circumstanţele de până acum, pare a fi şi singurul. Este greu de crezut că Ponta va mai accepta o nouă rundă. După ce, cu arbitrii, jucând la el în sufragerie şi având voie cu copiuţe, a luat notă de trecere. A fost, ca spectacol, lamentabil. Micul clănţău comunisto-securist, ignorând toate regulile bunului simţ, a lătrat non-stop la dobermanul venit să vadă cu ochii lui cum arată maimuţa. Toată lumea s-a aşteptat ca dobermanul s-o sfâşie, s-o facă bucăţi. Mai ales că, la un moment dat, iritat de zgomotele ei, a mârâit fioros. N-a fost aşa, maimuţa a continuat a continuat să danseze. Doar era ora ei!
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. DEZBATERE VICTOR PONTA-KLAUS IOHANNIS.
Votul din Diaspora:
Rareş Bogdan: Românii din afară vor avea şansa să voteze? Se va suplimenta numărul secţiilor de vot din străinătate?
Ponta: Da, românii din diaspora vor vota. E vorba despre cum vedem, Iohannis şi cu mine, viitorul României în următorii 5 ani. Doresc să schimb tot ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani legat de funcţia prezidenţială, Iohannis vrea să păstreze. Sunt aici din respect pentru jurnaliştii şi telespectatorii Realitatea TV. Cred că România, după 10 ani de dezbinare, are nevoie de pace, dialog şi de un început care să şteargă răul din trecut. Prin măsurile luate de BEC şi MAE... Sunt convins că Meleşcanu rămâne în picioare şi poate să organizeze foarte bine alegerile. Pe 16 nov., toţi românii din ţară, toţi cei din afara ţării vor putea vota şi toţi care vor respecta procedurile anti-fraudă o vor face.
Rareş Bogdan: Pe acelaşi număr de secţii de vot?
Ponta: Este o decizie pe care BEC şi MAE după aceea o aplică poate să o ia, nu o iau eu, care sunt candidat, nici Iohannis.
Vreau să fim serioşi, să ştim despre ce vorbim. Am un document legat de votul din Germania. Au fost 5 secţii. (...) Ideea e următoarea: cei care nu au putut vota au cerere legitimă legată de cei care organizează alegerile, BEC şi MAE, ca să se organizeze condiţiile să poată vota... Ceea ce s-a întâmplat după ziua de marţi, miercuri, o confiscare extrem de neruşinată a unei probleme a oamenilor în scop electoral... (...) Tot ceea ce va decide BEC şi MAE va executa, ca extindere a spaţiilor... Toate astea le vom face, dar serios, nu propagandistic, în scop electoral.
Iohannis: Mulţumesc pentru invitaţie, am venit la dezbatere din respect pentru alegătorii care vor s-o vadă. În afară de invitaţia generică pentru 90 de minute, nu am primit nicun alt detaliu. Bănuiesc că dvs. v-aţi făcut un plan... Aş fi vrut să avem o dezbatere undeva unde toată lumea interesată are acces. Domnule Bogdan, puneţi-mă în temă legat de format, de tematică...
Rareş Bogdan: Fiecare are câte 2 minute pentru răspuns.
Iohannis: Am înţeles, voi încerca să dau lămurire corespunzător. Duminică, în jurul orei 12, m-a sunat un prieten care s-a dus la vot la Munchen, mi-a spus că sunt aprox. 1000 de persoane la consulat. După-masă mi-a spus că sunt 1500 de persoane, i-am spus că mi se pare că e o mare problemă. Seara la 9 mi-a spus că s-au închis porţile şi o mie nu şi-au exprimat votul. Domnule Ponta, aţi organizat alegerile în Diasporă în mod execrabil!
Ponta: Care e soluţia?
Iohannis: Trăim într-o ţară democrată. Fiecare cetăţean are dreptul la vot!
Ponta: E o lozincă!
Iohannis: Aţi suprimat dreptul la vot la cetăţenii din Diasporă. Trebuia să prevedeţi aceste lucruri. Aţi ignorat toate informările, cu rea credinţă, au fost bruscaţi cetăţenii români de poliţiile altor state pentru că şi-au cerut dreptul la vot. Dvs. trebuia să demisionaţi, nu Corlăţean!
Ponta: Parcă-l văd pe Băsescu, critică, fără să dea o soluţie.
Ionahhis: Doar că nu am semnat niciun pact.
Ponta: Ce fel de pact am semnat cu Băsescu? Ştiţi cumva? (...) În 2009 au votat 146.000 de români în Diaspora, acum 161.000 de români au votat în Diasporă. Iohannis nu ştie... Pentru că... Când aţi fost ultima dată la Chişinău, Cernăuţi?
Iohannis: Nu am fost la Chişinău, nici la Cernăuţi.
Ponta: În 2014, toţi cei care votează în Diaspora completează formularul cu CNP care se scanează şi se trimite în baza de date. Ceea ce a greşit BEC şi a trimis către MAE a fost ca acest document să nu se poată completa în totalitate decât în faţa biroului. (...) 132 de reprezentaţi ai lui Iohannis au lipsit din biroul secţiilor de vot, în ziua votului. Meleşcanu a discutat cu cei de la BEC toate măsurile pe care legea le permite pentru ca, în 16 nov., toţi românii să poată vota. Timp de o săptămână am vrut să vorbim despre planul de ţară, ceea ce e important e că în România 9,5 mil de alegători au votat fără probleme şi că în Diaspora vor vota toţi românii.
Emma Zeicescu: În calitatea de premier, puteaţi da ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problema. De ce nu aţi făcut-o?
Ponta: Iohannis, necunoscând lucrurile, foloseşte lozinci pe care echipa de campanie a lui Băsescu le folosea, acel drept e unul constituţional (dreptul la vot, n.r.). Conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi deciziilor deja în vigoare ale CCR, orice schimbare legislativă între cele 2 tururi e considerată motiv absolut de anulare a alegerilor. Toate soluţiile adoptate de BEC vor duce la posibilitatea de către toţi românii din Diaspora.
Emma Zeicescu: Cum veţi reuşi să rezolvaţi adevăratele probleme ale românilor din Diaspora?
Iohannis: Dle Ponta, sunt impresionat că aţi găsit foarte timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus în Diaspora, în campanie? Vizita din Italia...
Ponta: A fost plătită din banii PSD, nu din banii Guvernului.
Iohannis: De asta v-aţi dus şi le-aţi cerut portofelul...
Ponta: Vă rog să rămâneţi politicos.
Iohannis: Înţeleg că aţi fost pe banii PSD în Italia şi Spania. Foarte frumos, v-aţi dus degeaba, pentru că tot prost aţi organizat scrutinul din Diasporă. Pe omul care a plecat din ţară de rău ce i-a mers aici nu l-aţi convins. Mi-a scris cineva că a făcut sute de km cu maşina, până seara nu a reuşit să intre. Faptele vă contrazic! Faptele contra vorbelor!
Ponta: Jumătate îi dau dreptate, în sensul că nu i-am convins pe românii din Dispora, nici eu, nici Iohannis.
Iohannis: Ne tot spuneţi multe lucruri, dar rămân vorbe. Fapte aşteaptă cei din Diaspora. Sunteţi premier ca să rezolvaţi problemele, nu să le povestiţi.
Ponta: Le voi rezolva.
Iohannis: În continuare o să-l rog în numele miilor de români care nu au putut vota să facă ceva ca să voteze şi ei.
Rareş Bogdan: De ce nu i-aţi demis luni pe Stanoevici şi Corlăţean?
Ponta: Stanoevici nu are nicio atribuţie în organizarea alegerilor.
Rareş Bogdan: Cine va fi vinovat în cazul în care românii din Diaspora nu vor vota?
Ponta: Eu, ca să fie fericit Iohannis!
Lavinia Şandru: Dacă ce am auzit de la Iohannis e adevărat, dacă nu a fost niciodată la Cernăuţi şi Chişinău...
Iohannis: Aţi auzit foarte bine. Acele localităţi nu se află încă pe teritoriul României. Au fost cândva...
Lavinia Şandru: Îl rog pe domnul Ponta să dea un mesaj românilor de la Chişinău şi din Moldova de dincolo de Prut.
Ponta: Îmi daţi voie să sun un prieten să mă ajute? Iohannis a fost azi cu preşedintele PPE. Eu am un foarte bun prieten, dar eu cred că cel mai important vecin al nostru e Republica Moldova. Tot ceea ce am făcut ca premier şi voi face ca preşedinte voi face în ideea în care suntem un popor.
Denise Rifai: Recomandarea lui Corlăţean pentru votul prin corespondenţă.
Ponta: Întrebarea e dacă putem, şi cred că putem, în 2016, să asigurăm votul prin corespondenţă şi votul online în mod sigur, fără temeri de fraudă. Votul prin corespondenţă se poate stabili prin lege, cu minim 6 luni înainte de data alegerilor.
Flagelul numit "corupţie":
Rareş Bogdan: Instituţiile fundamentale ale Justiţiei. Care e siguranţa mea de cetăţean că aceste instituţii vor funcţiona? Care e poziţia dvs. faţă de imunitate?
Iohannis: Pentru că veni vorba de Constituţie, în Comisia de revizuire s-a discutat despre votul electronic şi votul prin corespondenţă şi PSD a fost ferm şi total împotriva introducerii acestui concept în proiect.
Ponta: Cine v-a spus asta? (...) Nu suntem slugile dvs. aici prin România. La mine în birou eraţi foarte umil şi respectuos.
Iohannis: Cine vă credeţi în această confruntare, când sunteţi la Palatul Victoria aveţi biroul dvs., aici, biroul e ţara. Vă rog, un minim respect dacă aveţi, vă rog, nu mă mai întrerupeţi...
Ponta: Şi de la mine din birou aţi plecat cuminte, cu coada între picioare. Vă rog să ne trataţi cu respect, aveţi o atitudine de moşier cu toţi românii...
Iohannis: Vorbiţi şi pe timpul meu, şi pe al dvs.
Iohannis: Sunteţi şi deputat, sau numai premier? Există o iniţiativă legislativă pentru pentru votul electronic şi votul prin corespondenţă?
Ponta: Conform deciziei CCR, orice modificare la legile electorale se face prin lege. Nu a fost o asemenea iniţiativă.
Iohannis: Am citit stenogramele Comisiei, s-a discutat această chestiune, PSD a fost împotriva introducerii acestei chestiuni în Constituţie.
Despre corupţie - în calitatea mea de preşedinte, voi garanta independenţa Justiţiei şi statul de drept.
În ce priveşte ANI, trebuie îmbunătăţit mersul lucrurilor. Sunt legi cu lacune, care se contrazic.
În tema imunităţii, preşedintele nu trebuie să fie protejat mai mult ca aleşii din Parlament. Voi cere să se renunţe la imunitatea totală. Cred că în Parlament e nevoie de o schimbare a regulilor. E inadmisibil să avem parlamentari care nu pot fi anchetaţi. Aceste lucruri trebuie schimbate.
Rareş Bogdan: Cum garantaţi funcţionarea Justiţiei?
Ponta: Pot garanta cu fapte. Tot ce am făcut până acum ca premier voi face ca preşedinte. Ceea ce trebuie să scăpăm e de discursul dublu, demagogia. Vreau să-i reamintesc lui Iohannis că Vosganian, Dobre, Chiuariu sunt în aceeaşi situaţie. (...) Art 84, al 2: "Preşedintele României se bucură de imunitate." Dacă vorbim despre ceva, să ştim despre ce vorbim. Am o întrebare: în 2012, dle Iohannis, ce a făcut USL a fost lovitură de stat, sau a fost aplicarea unor prevederi constituţionale?
Iohannis: La Vosganian, Chiţoiu, PSD a votat împotriva ridicării imunităţii, putem verifica foarte uşor. Toate acestea ne arată că trebuie să schimbăm legislaţia în materie, Constituţia, pentru că ea e una care nu satisface nevoie anului 2014 sau 2024. E nevoie de o îmbunătăţire netă a legislaţiei.
Preşedintele CJ Constanţa, preşedintele CJ Argeş, al CJ Mehedinţi şi încă câţiva sunt unii dintre respectabilii pesedişti cu probleme cu legea. Nu ştiu dacă e cazul ca Ponta să-i enumere pe cei care au avut probleme cu legea din PNL. Toţi care au încălcat legea să plătească.
În ce priveşte 2012, chestiunea a fost analizată de CCR, care a constatat că procedurile au fost legale. Dacă e cazul să interpretăm, cred că putem lăsa aceste lucruri pe seama celor care studiază istoria.
Andra Miron: Domnule Ponta, vreţi ridicarea imunităţii parlamentarilor?
Ponta: Iohannis vorbea de ridicarea imunităţii preşedintelui, pentru parlamentari există imunitate pentru arestarea preventivă. Da, în modificarea Constituţiei, dacă asta e decizia majorităţii parlamentare...
Andra Miron: Cum îi veţi convinge pe parlamentari să voteze asta?
Ponta: Dacă voi fi preşedinte, nu voi fi şef de partid. Cred că există nu voinţa preşedintelui, ci voinţa şi presiunea publică pentru ca tot ce a rămas neeuropean în ceea ce priveşte imunitatea să fie înlăturat.
Iohannis: Parlamentarii ACL vor vota pentru aceste schimbări legislative. În ce priveşte încuviinţarea, toţi parlamentarii ACL sunt dispuşi să voteze la vedere şi susţin toate aceste proceduri. Acum, noi suntem de acord să se încuviinţeze arestarea sau urmărirea penală.
Ce am făcut în trecut am făcut, cred că am dovedit buna credinţă în ultima perioadă. Pe viitor, e un bun câştigat pe care-l avem, independenţa justiţiei. Voi garanta acest parcurs, inclusiv oprind politicul să se amestece în treburile justiţiei. Dacă dvs. alegeţi preşedintele greşit, daţi justiţia pe mâna corupţilor!
Ponta: Iohannis spune des că nu va coabita. Dar ce fel de relaţie veţi avea cu premierul? Sau va fi o bătălie?
Iohannis: Voi avea una instituţional corectă.
Ponta: Iohannis vorbeşte despre coabitare de fiecare dată. Regret că nu a citit, acordul e de colaborare instituţională. Am ajuns la un punct, pe de o parte corupţia trebuie combătută peste tot... Puteţi să-l rugaţi pe Blaga să se prezinte la Parchet să discute despre dosarul EADS. Cred că există corupţie în toate partidele politice.
Iohannis: Rămâneţi dvs. premier, iar eu voi fi preşedinte.
Rareş Bogdan: Veţi colabora cu Ponta ca premier?
Iohannis: Voi colabora instituţional corect cu oricine va fi premier.
Rareş Bogdan: Dle Iohannis, veţi tăia sau nu pensiile?
Iohannis: Dle Ponta, de ce aţi minţit pensionarii că le tai pensiile?
Ponta: Jignirile dvs. nu vă fac cinste. Dvs. sunteţi înconjurat de către cei care au tăiat pensiile şi salariile: Predoiu, Blaga, colegii dvs. din partid. Din acest punct de vedere aţi promis ca anul viitor veţi aloca 6% din PIB pentru Sănătate şi Educaţie. De unde puteţi face economiile? Aţi folosit des termenul de "pomeni electorale".
Le-am spus ce veţi face. Pentru că aţi mai făcut-o o dată.
Iohannis: Nu a tăiat nimeni pensiile. Dacă vorbim de pensii, eu vreau să fiu preşedinte ca să avem o economie funcţională. Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu vi se face un favor. Când voi fi eu preşedinte, pensiile vor creşte. Nu se vor tăia pensii niciodată cât voi fi eu preşedintele României.
Ponta: V-aţi lămurit cât are pensia soacra dvs.?
Iohannis: Am spus aprox. 300 lei.
Ponta: 428 de lei. Nu există pensie de 300 de lei în România. Ştiţi câţi pensionari sunt în România?
Iohannis: Sigur ne veţi spune dvs., văd că aveţi fiţuicile la dvs.
Rareş Bogdan: Despre Roşia Montană.
Ponta: Poziţia mea a fost aceea de a se lua o decizie politică în Parlament. Dar trebuie să găsim soluţii pentru zonele mono-industriale, în care oamenii şi-au pierdut locurile de muncă.
Cât e pensia medie? 844 de lei. Obligaţia de a indexa pensiile nu are legătură cu creşterea economică. Iohannis a spus despre pomenile electorale. Ce abrogaţi: legea pensiilor, creşterea cu 10% a salariilor din Educaţie şi Sănătate, dublarea alocaţiilor pentru copii, creşterea alocaţiei pentru persoane cu dizabilităţi şi creşterea subvenţiei agricole. La ce renunţaţi?
Iohannis: Văd că aţi făcut o fixaţie pe familia mea. Vă legaţi de soacră. Parlamentarii vor analiza această chestiune, preşedintele nu abrogă legi.
Ponta: Soţia mea e în platou. Ăsta e ziarul dvs. de promovare - ACL, România lucrului bine făcut... "Ponta şi Daciana au comis falsuri prin omisiune". Mi-aţi depus plângere penală împotriva soţiei. Pot să vă rog să-i cereţi scuze soţiei mele? Că nu are nicio vină.
Iohannis: Aşa cum dvs. nu aţi trimis echipă să filmeze casa în care stau părinţii mei, aşa nu am trimis pe nimeni să vă defăimeze în ziar.
Ponta: Realitatea TV mă critică. Primiţi ordine de la Iohannis să mă criticaţi?
Rareş Bogdan: Nu primim ordine de la nimeni!
Ponta: Puteţi să cereţi scuze soţiei mele?
Iohannis: Imediat ce vă cereţi scuze în numele echipei dvs. că m-aţi făcut vânzător de copii şi traficant de organe, că nu sunt un bun român... imediat îmi voi cere şi eu scuze pentru afirmaţiile din gazetă.
Ponta: Nu am vorbit despre dvs. în campanie.
Iohannis: Aţi făcut cea mai mizerabilă campanie. Dacă v-o însuşiţi, şi eu îmi însuşesc acele afirmaţii şi ne cerem scuze reciproc dacă suntem domni. Faţă de dvs. şi faţă de doamna de faţă dacă am greşit cu ceva îmi cer scuze în public. Dacă în campanie am lezat pe cineva prin afirmaţiile făcute de mine şi au fost false, eu îmi cer scuze pentru aceste afirmaţii.
Ponta: Vă mulţumesc!
Emma Zeicescu: Există în planul pentru 2015 creştere de taxe şi impozite?
Iohannis: Guvernele Ponta au introdus 36 de impozite şi taxe noi. PNL şi cu mine suntem de părere că singura cale de relansare economică e relaxarea fiscală. Vom veni cu reducere de impozite şi taxe, reducerea TVA gradual.
Ponta: Suntem la final de lună 10 din acest an.
Iohannis: Ştiu cât e un punct de TVA.
Ponta: Nu ştiţi, vă spun eu.
Iohannis: Evaziunea fiscală e în jur de 16,2 procente din PIB. Sunt date oficiale.
Ponta: Oficiale? Asupra evaziunii?
Ponta: Bugetul consolidat a încasat 176,4 mld. de lei. 600 mil. lei avem excedent bugetar. 2015 şi 2016, dacă nu se adoptă alte măsuri, nu trebuie să creştem nicio taxă. Vreau să fie Tăriceanu premier.
Rareş Bogdan: Poziţia FMI care a cerut României să nu pună în pericol progresele din ultimii ani.
Iohannis: Sigur sunt îngrijoraţi pentru că avem un guvern ineficient, a distrus locuri de muncă, a dat banii la primarii migratori. Nu a fost în stare să cheltuie banii, rămâneţi cu ei în buzunar.
Denise Rifai: Excedentul bugetar nu e o chestiune de lăudat, mai ales că a venit din taxa pe stâlp. Avem acest semnal tras din partea FMI... Cât de reale sunt îngrijorările cu privire la destabilizarea macro-economică a ţării?
Ponta: Inflaţia 1,5%. Creşterea economică 2,5%, şomaj scăzut la 6,7...
Denise Rifai: "A fost făcut un efort atât de mare pentru ca economia să devină mai puternică şi mai rezistentă la şocuri, prin această stabilitate sporită rezultată din faptul că starea conturilor bugetare este mult mai bună decât în urmă cu şase ani. În acest condiţii, credem că este extrem de important pentru România să nu pună în pericol acest progres considerabil", a spus Tolosa. (Sursa: MEFIAFAX) Cât de reale sunt îngrijorările pentru dvs.?
Ponta: România, cu mine preşedinte, şi Tăriceanu, premier, va continua să fie cea mai performantă economie din regiune.
Denise Rifai: Dle Iohannis, cum sună avertismentele FMI?
Iohannis: Mă îngrijorează, nu e primul semnal de alarmă tras din afară. Am cerut bugetul pe 2015. Atunci ne vom da seama cât de mare e catastrofa care se pregăteşte pentru 2015.
Rareş: Cum vedeţi relaţia cu Washingtonul?
Iohannis: E extrem de simplu, securitatea României şi faptul că suntem acum în situaţia în care suntem se datorează celor 3 piloni pe care s-a bazat politica externă a României. Nu trebuie să reinventăm nimic în zona politicii externe. Trebuie să dovedim că suntem parteneri serioşi, de lungă durată. Nu e nevoie de nicio nouă axă Bucureşti-China. Trebuie să dovedim că suntem oameni serioşi.
Ponta: Am o poziţie mai complexă. Parteneriatul strategic cu SUA e un lucru foarte bun. Suntem un partener serios în NATO. Însă eu cred că România trebuie să exercite un rol mai important pentru Rep. Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia. Dacă vorbim de relaţii economice, trebuie să găsim soluţia ca exporturile României să găsească o piaţă de desfacere. China e al treilea partener comercial al Germaniei. România trebuie să-şi găsească investiţii în energie. Trebuie să deschidă alte pieţe pentru produsele româneşti.
Rareş Bogdan: Aveţi un mesaj pentru Ponta, românilor?
Iohannis: Observ că Ponta a evitat un răspuns pe Roşia Montană. Aşa cum e gândită, nu poate continua. E un fel de privatizare eşuată. Mi se pare notabilă poziţia duplicitară a lui Ponta, e prima dată când un premier are 2 păreri la acelaşi act normativ. Eu vreau să schimb felul în care se face politică în România, mai puţine vorbe, mai multe fapte.
Ponta, întrebare pentru Iohannis: Am candidat şi nu aş fi făcut-o împotriva lui Antonescu, pentru a duce la bun sfârşit proiectul USL, care a promis să ne scape de regimul Băsescu. Am mai promis să fac dreptate oamenilor, pensii, salarii, TVA scăzut la pâine, alimente. În această seară am văzut ce am văzut şi acum 8 luni, foarte multă poleială şi nimic înăuntru. Dacă aveţi vreun moment un sentiment de vinovăţie faţă de cei care au crezut în USL?
Iohannis: USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea, şi noi nu am fost de acord. E singura chestiune reală. Nu am venit la dvs. pentru că Guvernul a funcţionat bine, am vrut să fiu vicepremier pentru că a funcţionat prost. Ne-aţi spus că aţi votat cu Raţiu, în tinereţe, apoi cu candidatul liberal, pot să contez şi acum pe votul dvs.?
Ponta: Nu, pentru că sunteţi doar o poleială a lui Raţiu şi Antonescu, în interior sunteţi Băsescu. Şi nu l-am votat niciodată pe Băsescu.
Mesaj pentru români:
Iohannis: Votaţi schimbarea. După ce plec, socot că nu puteţi continua discuţia.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În jurul orei 19:30, Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia în studioul Realitatea TV, însoţit de câţiva membri ai staff-ului de campanie.
După aproximativ 10 minute, la sediul Realitatea TV şi-a făcut apariţia şi Victor Ponta. Acesta a venit cu soţia sa, Daciana Sârbu, şi cu purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale PSD, Gabriela Vrânceanu Firea. În studioul Realitatea TV este prezent şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Marți seara, candidatul PSD, Victor Ponta, şi candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-au confruntat, în direct, în emisiunea "Jocuri de putere", în PRIMA DEZBATERE dinaintea turului 2 al alegerilor prezidenţiale.
Cu doar o oră înainte de începerea ediţiei anunţate din "Jocuri de putere", candidatul ACL, Klaus Iohannis, a anunţat, pe pagina personală de Facebook, că va da curs provocării lansate de Realitatea TV şi că va participa la o dezbatere televizată cu premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.
"Până astăzi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publică, nu există niciun semn că s-ar dori o discuție pe această temă. În concluzie, las orgoliile mele deoparte și ne vedem la ora 20:00 la Realitatea TV într-o dezbatere televizată!", a anunţat Iohannis.