Marea Britanie este un participant de facto la războiul din Ucraina, acuză ambasadorul rus la Londra

Marea Britanie este un participant de facto la războiul din Ucraina, acuză ambasadorul rus la Londra

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a afirmat că guvernul britanic este un participant de facto la războiul din Ucraina, relatează presa britanică.

FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Diplomatul rus aduce drept argumente faptul că Marea Britanie aprovizionează Kievul cu arme și îi furnizează informații de la servicii în timp real.

Kelin a făcut aceste comentarii la postul de televiziune Rossiya-24, a relatat Reuters.

Ambasadorul rus la Londra este protagonistul unor declarații controversate de-a lungul timpului.

„A fost o greșeală gravă a liderilor occidentali să creadă că Ucraina, cu ajutorul occidental în bani și arme, poate prevala. Rusia nu poate fi învinsă deloc", declara Kelin cu privire la războiul din Ucraina.

SUA „se joacă cu focul”

SUA „se joacă cu focul” în cadrul „războiului său indirect” cu Rusia, a avertizat un diplomat de rang înalt.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat pentru agenția de presă TASS: „Avertizăm că se joacă cu focul. Sunt de multă vreme într-o stare de război indirect cu Federația Rusă".

Comentariile sale reflectă îngrijorarea Rusiei cu privire la sprijinul continuu al Occidentului pentru Ucraina.

Secretarul de externe al Regatului Unit, Lord Cameron, a declarat la începutul acestei luni că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Marea Britanie pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei - în timp ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a făcut comentarii similare în timpul unei vizite săptămâna aceasta la Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite