Marcel Ciolacu: „Nu mi-e frică de ce am făcut, ci de ce se poate inventa.” Detalii neștiute despre copilăria și tinerețea liderului PSD
Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a dezvăluit într-un interviu detalii personale din copilăria sa și cariera profesională. „Nu mi-e rușine de nimic din ce am făcut în viață”, a spus Ciolacu, vorbind despre moștenirea de suflet și despre copilăria sa.
Marcel Ciolacu a făcut dezvăluiri despre copilăria și tinerețea sa - Foto Inquam Photos Octav Ganea
Într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024 a oferit detalii despre copilăria sa, dar și despre locurile de muncă din tinerețe.
Marcel Ciolacu a afirmat că nu îi este rușine de nimic din trecutul său și a evocat „scheletele” menționate de critici, făcând referire la posibile controverse.
„Mie nu mi-e rușine de nimic din ceea ce am făcut în viață. E marea poveste cu scheletele. Domnule, ce schelete are Ciolacu? Vă spun că mă uit la Mircea Geoană.. îi urez succes. Știm cu toții că am trăit în România. Eu am trăit în PSD.. Dacă încep toate acele schelete să umble suntem în Fantomas. Va fi jale, dar nu intru în detalii, cel puţin nu acum.
Dar nu mi-e rușine de nimic. Deciziile mi le-am luat eu. Prioritățile mi le-am făcut eu în funcție de familia mea. Am muncit... și în facultate am muncit. Lucram la o companie More Trading română - israeliană. Mergeam și făceam toate documentele de export ale companiei în portul Constanța. Atunci erau cu garanții.
Trebuia să merg să termin documentele de export şi cu acele documente te întorci la bancă ca să-i deblocheze omului de afaceri garanția depusă. Am muncit... dormeam și în parcări. Eram tânăr, nu aveam probleme. Pe urmă mi-am făcut și companie privată, am muncit, am avut magazine alimentare. La un moment dat, am hotărât că vreau altceva", a povestit Marcel Ciolacu.
Amintiri din copilărie: „Tata era mai dur, mai prusac”
În cadrul interviului, Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a împărtășit amintiri din copilărie, subliniind că, deși părinții săi erau stricți, i-au oferit o copilărie frumoasă.
„Tata era un oltean într-o familie foarte numeroasă cu 11 frați. El era mai dur, mai prusac. Venea din școală militară şi avea trei băieți. Trebuia să-i țină în mână. În momentul în care n-am reușit să intru la facultate, imediat m-a trimis la muncă și înainte de armată și după armată același lucru. N-ai fost în stare du-te nene că doar nu te ţin eu în spate...
Mama venea dintr-o dintr-o familie din Tecuci, din Moldova. Frații mei au fost amândoi născuți la Tecuci. De exemplu, o parte din parcul din Tecuci este fosta curte a mamei mele, a părinților mamei, a bunicilor(...)
Deci cumva bunicul a donat tot statului român, gara din Tecuci era construită pe via lui bunicu. A donat tot statului român ca mama mea să fie lăsată să dea bacalaureatul. Astea erau vremurile. Singurul lucru nedonat sunt locurile de la cimitir unde sunt părinții. Am vorbit cu mama și mi-a zis că nu, că aia a fost decizia bunicului meu și să o respect. Mi-a zis că nu am nevoie de nimic. Părinţii au fost foarte stricţi, dar cu niște principii foarte sănătoase. (...)”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Moștenirea de suflet
Candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024 a povestit despre o familie strâns unită, cu reguli stricte, dar plină de afecțiune. Ciolacu a explicat că, deși nu îi este frică de trecutul său, este conștient că se pot inventa povești, dar se consideră mai puțin expus decât alții.
Întrebat despre moștenirea emoțională primită de la părinții săi, premierul a spus că aceasta constă în poze și amintiri.
„Pozele cu ei și toate amintirile, cum ne strângeau. Puteai să fii julit, bătut, dacă la două nu erai la masă erai terminat. Nu era mâncare ca acum și când se gătea era pentru toți. Am avut o copilărie frumoasă. Trăiam toți într-un bloc. Mă duceam la vecina, nu spuneam ce vreau, luam două ouă din frigider și plecam. Nu aveam ușă încuiată în bloc. Familia mea nu a fost o familie nemulțumită. A fost fără invidie. Dacă toată viața ești frustrat și nimic nu îți convine vei muri nefericit. Am trăit ca orice om normal. Cred că de asta nu am sentimentul de ură. Nu mi-e frică de ce am făcut, ci de ce se poate inventa. Se vor inventa sigur, e normal. Se iau anumite imagini sau pasaje din trecut și se formează imediat caracatița, dar sunt mult mai puțin expus decât alții”, a concluzionat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.