Marcel Ciolacu, la 23 de ani de la atentatele teroriste din SUA: „Rămânem solidari cu poporul american”

Marcel Ciolacu, la 23 de ani de la atentatele teroriste din SUA: „Rămânem solidari cu poporul american”

Primul ministrul Marcel Ciolacu a transmis miercuri un mesaj, la împlinirea a 23 de ani de la atentatele teroriste din Statele Unite ale Americii.

Marcel Ciolacu, primul ministru al României FOTO: arhivă

Marcel Ciolacu, primul ministru al României FOTO: arhivă

În mesajul transmis la trecerea a 23 de ani de la atentatul din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York, soldat cu mii de morți și răniți, Ciolacu a menționat că ”oameni nevinovați au devenit atunci victimele unor adepți fanatici ai violenței și ai terorii, iar durerea lăsată în urmă celor care i-au pierdut pe cei dragi în acel act terorist este și azi la fel de puternică”.

Primul ministru și-a exprimat solidaritatea cu poporul american și speră că în viitor lumea va fi mai sigură.

”Rămânem solidari cu poporul american, prieten și partener strategic. Ne inspiră curajul națiunii americane în lupta împotriva terorismului, care, alături de reziliența sa istorică, izvorăște din coeziunea în jurul valorilor lumii libere.

Apărăm aceste valori zi de zi prin acțiuni menite să combată discursurile și manifestările extremiste, radicale și pline de ură, precum și dezinformările care nu au alt scop decât să învrăjbească oameni împotriva altor oameni.

Unitatea lumii libere generează speranță într-un viitor mai bun pentru națiunile noastre, într-o lume sigură și democratică”, se arată în mesajul premierului României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare

4 VIDEO. Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc cu 16 etaje din Moscova

5 Întâmplarea incredibilă a unei turiste românce în Turcia. Nici măcar nu știe cum mai poate să se întoarcă în țară