Marcel Ciolacu ironizează referendumul lui Nicușor Dan: “Ar fi putut întreba mai simplu: „Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?”

Marcel Ciolacu ironizează referendumul lui Nicușor Dan: “Ar fi putut întreba mai simplu: „Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?”

Marcel Ciolacu a declarat că PSD va susține referendumul propus de Nicușor Dan, dar consideră că întrebarea putea fi formulată mai clar. El a sugerat o variantă mai directă: Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?

Marcel Ciolacu vorbind cu steagul României pe fundal

Marcel Ciolacu va vota pentru referendumul lui Nicușor Dan

Marcel Ciolacu a menționat că a informat deja consilierii generali ai PSD, care vor susține inițiativa propusă de Nicușor Dan, considerând că orice exercițiu democratic este binevenit, chiar dacă nu este neapărat de acord cu subiectul dezbătut. În opinia sa, întrebarea ar fi putut fi formulată mai simplu, întrebând direct dacă primăriile de sector ar trebui desființate, ceea ce ar fi făcut inițiativa mai ușor de înțeles pentru toată lumea.

„Am anunțat deja consilierii generali ai PSD vor vota pentru acest exercițiu democratic. Întotdeauna orice exercițiu democratic este binevenit. Orice temă adusă este un exercițiu democratic, nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea este că ar fi putut întreba mai simplu „Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?” Și atunci toată lumea înțelegea mult mai bine acest demers”, a declarat Marcel Ciolacu

De asemenea, Ciolacu a subliniat că susține descentralizarea autorităților locale, un subiect discutat de peste 30 de ani, și că, dacă bucureștenii consideră că desființarea primăriilor de sector va contribui la acest proces, vor acționa în consecință.

„Eu cred în descentralizare. Eu cred în continuare în descentralizarea autorităților locale și tot vorbim de ea de 30 și ceva de ani, este cazul să facem această descentralizare. Dacă bucureștenii consideră că desființarea primăriilor de sector ajută la această descentralizare așa o să facem”, a adăugat acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare

5 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman