Marcel Ciolacu, întâlnire cu primarii Capitalei: „Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru”

Marcel Ciolacu, întâlnire cu primarii Capitalei: „Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru”

Marcel Ciolacu, premierul României, a avut, marți, o întâlnire de lucru cu primarii Capitalei care a vizat gestionarea traficului din București și alimentarea cu energie termică în sistem centralizat pentru iarna viitoare.

Marcel Ciolacu. Sursa: Guvernul României.

Marcel Ciolacu. Sursa: Guvernul României.

„Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru între Guvern-Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că București-ul are nevoie de un plan integrat și coerent de rezolvare a problemelor și de dezvoltare. Aveți susținerea Guvernului, implicarea tuturor miniștrilor pentru a debloca ceea ce nu a funcționat până acum și a lucra împreună pentru bucureșteni”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe propuneri au fost discutate de membrii Guvernului României și de reprezentanții administrației Capitalei, pentru fluidizarea traficului rutier, informează Guvernul României.

Acestea sunt colaborarea Poliției Române cu Poliția locală a municipiului București pentru dirijarea traficului la orele de vârf și în zonele cele mai aglomerate; monitorizarea șantierelor de investiții, posibilitatea amenajării unei benzi speciale de transport în jurul unităților școlare; extinderea și îmbunătățirea condițiilor de transport în comun.

„De asemenea, s-a discutat despre continuarea lucrărilor la Centura Capitalei (A0), investiție ce contribuie la fluidizarea traficului în București, extinderea rețelei de metrou și alte proiecte de investiții pentru îmbunătățirea managementului traficului”, a transmis Guvernul României.

Trei CET-uri vor fi modernizate

Potrivit Guvernului României, trei din cele patru Centrale Electrice de Termoficare (CET-uri) ale Capitalei vor fi modernizate prin finanțarea asigurată prin Fondul de Modernizare, investiții ce vor contribui la reducerea prețului de producere a gigacaloriei și la îmbunătățirea rețelei de alimentare cu energie termică în sistem centralizat

Dialogul va continua, în primă etapă, cu o nouă întâlnire la nivelul primarilor de sector și al Capitalei pentru a analiza în detaliu soluțiile de fluidizare a traficului. Ulterior, concluziile acestei întâlniri vor fi discutate cu membrii Guvernului, se arată în comunicatul de presă.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Educației, Ligia Deca, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Au participat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, primarul ales al sectorului 1 George-Cristian Tuță, primarul ales al sectorului 2 Rareș Hopincă, primarul sectorului 3 Robert-Sorin Negoiță, primarul sectorului 4 Daniel Băluță, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone și primarul ales al sectorului 5 Vlad Popescu Piedone, primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu și directorul general Elcen Claudiu Crețu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

5 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați