Marcel Ciolacu discută cu Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european din partea României. Care este numele vehiculat

Marcel Ciolacu discută cu Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european din partea României. Care este numele vehiculat

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește azi, la Bruxelles, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care va discuta inclusiv despre viitorul comisar european din partea României. Alte teme abordate vor fi PNRR, unde România încearcă să obțină aprobare pentru Cererea de Plată 3, și deficitul bugetar, unde țara noastră trebuie să prezinte soluții pentru scăderea acestuia, scrie Digi24.

Întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen va avea loc la ora 11:00, urmînd ca premierul român să susțină declarații de presă la la ora 12:30, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE.

Marcel Ciolacu este însoţit la Bruxelles de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, numele pe care Marcel Ciolacu i-l va propune șefei CE pentru a prelua postul de comisar din partea României va fi Victor Negrescu, europarlamentar PSD, vicepreședinte al Parlamentului European, membru în Comisia pentru bugete și Comisia pentru afaceri juridice în PE.

PNL nu este mulțumit cu această soluție, mai ales în condițiile în care nu au existat discuții în coaliție despre viitorul comisar european din partea țării noastre.

Însă europarlamentarul PSD Mihai Tudose susține că nominalizarea comisarului este atributul exclusiv al guvernului, deci nu ar fi nevoie de consultări în coaliție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză