MApN continuă căutările unor posibile resturi de drone căzute pe teritoriul României

MApN continuă căutările unor posibile resturi de drone căzute pe teritoriul României

MApN a transmis marți, 20 august, printr-un comunicat de presă, că forțele sale desfășoară în continuare activități de căutare a unor posibile resturi de drone căzute, la sfârșitul lunii iulie, pe malul românesc al Dunării, în urma bombardamentelor lansate de trupele lui Vladimir Putin asupra unor obiective civile și a infrastructurii portuare din Ucraina.

Resturi de drone căzute în România.

Resturi de drone căzute în România. Foto Alex Costache/Facebook

Echipe formate din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare au efectuat cercetări marți, 20 august, într-o zonă din apropierea localității Periprava, județul Tulcea , semnalată ca posibilă zonă de incidență a unor elemente de dronă . Echipa de investigație a ridicat probele de la fața locului, pentru expertizarea acestora, conform procedurilor legale. Locația se află într-o zonă mlăștinoasă, în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Ministerul Apărării Naționale a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene , care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Amintim faptul că rămășițe de dronă rusească au fost descoperite în apropierea localităţii Plauru , după bombardamentele lansate de Rusia, în noaptea de 24 spre 25 iulie, asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 „Nu ar trebui să se plângă” / David Popovici, atacat de Monica Iagăr, fostă campioană europeană și reprezentantă AUR

4 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

5 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …