Manevre navale ale Rusiei în Mările Mediterană şi Barenţ

Manevre navale ale Rusiei în Mările Mediterană şi Barenţ

Un crucişător rus cu rachete şi o navă antisubmarin au efectuat operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, în timp ce submarinele nucleare ruse ''Vepr'' şi ''Kazan'' au realizat manevre cu lansări virtuale de torpile în Marea Barenţ, transmite joi EFE, care citează Flota de Nord a forţelor navale ruse.

''Echipajele crucişătorului cu rachete 'Mareşal Ustinov' din Flota de Nord şi marea navă antisubmarin 'Amiral Tribuţ' din Flota la Pacific au participat la exerciţiu'', a anunţat serviciul de presă al Flotei de Nord, potrivit agenţiei Interfax.

În timpul exerciţiului s-a exersat salvarea echipajului de pe un vas naufragiat, inclusiv acţiunea comună a marinarilor de a salva persoanele de la suprafaţa apei şi a le oferi îngrijire militară pe vas. Pentru detectarea persoanelor de pe suprafaţa apei, un elicopter de căutare şi salvare Ka-27 a survolat zona dezastrului deasupra navei ''Amiral Tribuţ''.

EFE aminteşte că un escadron rus, cu până la 15 nave de război şi de sprijin logistic, operează permanent în Marea Mediterană. Fregatele ruse, precum şi submarinele diesel din flota permanentă a forţelor navale ruse în Mediterană, au participat la atacuri în Siria, cu lansări de rachete Kalibr.

Totodată, submarinele nucleare ruse ''Vepr'' şi ''Kazan'' au realizat manevre cu lansări virtuale de torpile în Marea Barenţ.

''Manevrele s-au desfăşurat în poligoanele flotei din Marea Barenţ, sub forma unui duel la o adâncime de aproape 100 de metri'', a indicat serviciul de presă al Flotei de Nord.

''Echipajele au exersat căutarea, detectarea, contactarea şi anihilarea virtuală a 'duşmanului' prin intermediul lansărilor electronice de torpile. După manevrele antisubmarin, echipajele submersibilelor au continuat cu îndeplinirea misiunilor de pregătire de luptă programate în Marea Barenţ'', a anunţat sursa citată.

''Vepr'' şi ''Kazan'' sunt submarine nucleare ruse de a doua şi a treia generaţie, care aparţin Flotei de Nord, însărcinată cu supravegherea intereselor naţionale ale Rusiei în zona Oceanului Arctic, scrie EFE.

Spre deosebire de alte flote ale forţelor navale ruse, Flota de Nord dispune de cel mai mare grup de submarine nucleare. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”