Mănăstirea care sfidează gravitația - Unde se află lăcașul sfânt VIDEO

Mănăstirea care sfidează gravitația - Unde se află lăcașul sfânt VIDEO

Cunoscută sub numele de „Mănăstirea Suspendată”, Xuankong nu numai că uimește prin aspectul său dramatic, ci și prin ingeniozitatea arhitecturală.

Mănăstirea Xuankong FOTO X/ Twitter

Mănăstirea Xuankong FOTO X/ Twitter

China antică se bucură de o reputație remarcabilă în ceea ce privește arhitectura sa distinctivă, iar unele dintre cele mai impresionante creații au rezistat testului timpului, influențând stilurile din întreaga regiune asiatică. Printre aceste miracole arhitecturale se numără și Mănăstirea Xuankong, situată în provincia Shanxi, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Datong.

Această mănăstire este ancorată, în mod miraculos, de un perete al muntelui Hengshan, aflat la 75 de metri deasupra solului, creând senzația că sfidează legile gravitației.

Construită în anul 491 d.Hr., Mănăstirea Xuankong nu doar că impresionează prin vechimea sa, ci și prin povestea captivantă a călugărului Liao Ran, care, potrivit legendei, a construit initial acest templu de unul singur în timpul dinastiei Wei (386-584 d.Hr.).

În decursul secolelor, au fost adăugați stâlpi verticali pentru a întări structura, dar chiar și astăzi, realizarea unui astfel de monument arhitectural rămâne o provocare formidabilă.

Mănăstirea Xuankong servește nu doar ca o capodoperă arhitecturală, ci și ca un important centru spiritual. Cunoscută drept singurul templu din China care reprezintă cele trei mari religii ale țării - budism , confucianism și taoism - mănăstirea a rezistat trecerii timpului și a rămas intactă deasupra muntelui Hengshan pentru peste 1500 de ani.

Cu o lungime de 35 de metri și compusă din 40 de săli, două pavilioane și un pod ce leagă aceste pavilioane, Mănăstirea Xuankong impresionează cu frumusețea sa artistică. Decorată cu 80 de statui religioase, inclusiv cele ale lui Shakyamuni, Confucius și Lao Tzu, mănăstirea reflectă armonios influențele și valorile spirituale ale Chinei.

Astăzi, Mănăstirea Xuankong atrage turiști din întreaga lume, oferindu-le o călătorie în timp și o privire în moștenirea culturală și spirituală a Chinei antice. Această bijuterie arhitecturală rămâne nu doar un simbol al măreției poporului chinez, ci și o destinație turistică fascinantă, captivantă prin istoria sa bogată și frumusețea inegalabilă.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...