Managerul Spitalului de Infecțioase din Iași: Sunt voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu virusul. Mai întâi să ne întrebe pe noi și apoi să iasă public

Managerul Spitalului de Infecțioase din Iași: Sunt voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu virusul. Mai întâi să ne întrebe pe noi și apoi să iasă public

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, atrage atenția asupra creșterii zilnice a numărului pacienților cu COVID-19 internați la terapie intensivă și asupra mesajelor venite inclusiv din lumea medicală, prin care este dusă în derizoriu existența virusului, încurajând astfel încălcarea regulilor.

Comentând ultimul bilanț al cazurilor de coronavirus, ea a atras atenția, la Digi 24, că în ultima perioadă a crescut de la o zi la alta și numărul pacienților internați la terapie intensivă. Conform raportării de joi, la ATI sunt internați în prezent 237 de pacienți cu COVID-19, cu 14 mai mulți față de ziua de miercuri.

"Numărul de pacienți de la terapie intensivă este foarte important. Se observă că numărul a fost crescător în ultimele zile. Ne arată și trendul spre care merge această infecție - de la formele asimptomatice și predominanat ușoare la început, către forme medii și, iată, din ce în ce mai multe forme grave", a afirmat managerul Spitalului de boli Infecțioase din Iași.

Ea a spus că bilanțul în creștere al numărului de cazuri arată că populația nu a înțeles să respecte regulile și a atras atenția că sunt și voci din lumea medicală care contestă gravitatea acestui virus.
  • "Se vede că populația încă nu a înțeles că în aceste perioade de relaxare trebuie să avem grijă să ne protejăm și pe cât posibil să avem o viață normală, dar păstrând aceste regulile. Este esențial.
  • Am văzut și voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu regulile și existența virusului.
  • Eu aș spune că cine vrea să se informeze cu adevărat să ne asculte, lucrăm în spitale de boli infecțioase, știm exact care e natura acestei infecții, avem și experiență pentru ce înseamnă infecții transmise în acest fel, avem virusologi. (...)
  • Alte specialități, dacă au întrebări, mai întâi să ne întrebe pe noi și apoi să iasă public și să își spună punctul de vedere. E foarte periculos să intervii din altă zonă, să vorbești de mersul unui fenomen epidemiologic care are rol global și cu care nu e chiar ușor să te lupți. Și noi lăsăm acest virus să circule printre noi și îi facem viața ușoară prin iresponsabilitatea noastră de a lua în serios măsurile de care vorbim. Este chiar așa greu să purtăm o mască în spații închise și chiar și în spații deschise dacă e zona aglomerată?", a declarat dr. Carmen Dorobăț.
Alte 450 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate, joi, de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 22.746. Un număr foarte mare de noi îmbolnăviri raportate - 460 - s-a mai înregistrat în 25 iunie, atunci fiind un record pentru ultimele două luni. De la debutul pandemiei, au fost externați 20.433 de pacienți cu COVID, dintre care 19.363 vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
 


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”