Mama românului care a atacat o fetiță în Londra acuză: „Am dat alarma, dar nimeni nu m-a ajutat”

Mama românului care a atacat o fetiță în Londra acuză: „Am dat alarma, dar nimeni nu m-a ajutat”

Mama lui Ioan Pintaru, românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în centrul Londrei, a declarat că a avertizat autoritățile din România despre starea psihică a fiului ei înainte de incident.

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Mama românului care a atacat o fetita în Londra acuză lipsa de acțiune din partea Consulatului și a altor instituții, care, spune ea, nu au intervenit în timp util.

Femeia săpune că fiul său suferea de depresie severă și episoade psihotice. Ea a contactat atât Consulatul României la Londra și Ambasada României în Marea Britanie, cât și Poliția din Pucioasa pentru a cere ajutor, potrivit Digi24.

Am dat de trei săptămâni un semnal de alarmă, dar nu m-a ajutat nimeni. Am sunat la Consulat, mi s-a spus să sun la 112, de acolo au spus că trebuie să le dau o adresă unde locuiește, altfel nu mă pot ajuta. M-au tratat toate organele competente cu superficialitate”, a spus femeia, conform sursei citate.

Mama lui Ioan Pintaru, românul acuzat că a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Leicester Square, Londra, și-a exprimat regretul pentru suferința cauzată, într-un interviu pentru publicația britanică Daily Mail.

Magda Gîrlă a declarat că ultima conversație cu fiul ei a avut loc în dimineața atacului.

Fetița a fost înjunghiată de opt ori

Aminitm că săptămâna trecută, Ioan Pintaru s-a năpustit asupra fetiței de 11 ani și unei femei de 34 de ani, mama copilei, în Leicester Square din Londra. Fata a fost rănită grav şi a fost transportată la spital. El este acuzat de tentativă de omor în cazul înjunghierii unei fetiţe de 11 ani în Leicester Square din Londra. Procurorii au descris atacul ca fiind unul „la întâmplare”.

Fetița va avea nevoie de o operație plastică după ce a fost înjunghiată de opt ori cu un cuțit de friptură în Leicester Square în timp ce se afla în vacanță cu mama ei.

Conform procurorului David Burns, suspectul „s-a apropiat de fetiţă, a prins-o de gât şi a înjunghiat-o de opt ori pe tot corpul”, provocându-i răni în zona feţei, umerilor, încheieturilor şi gâtului.