„Mai rea decât o maimuță cu un buton nuclear” sau „o femeie nebună cu un râs nebun”. Cum încearcă propaganda rusă să o distrugă pe Kamala Harris

„Mai rea decât o maimuță cu un buton nuclear” sau „o femeie nebună cu un râs nebun”. Cum încearcă propaganda rusă să o distrugă pe Kamala Harris

Moscova a trecut imediat la demonizarea, ridiculizarea, defăimare și calomnierea Kamalei Haris după ce președintele Joe Biden s-a retras duminică din cursă și a susținut-o pe vicepreședinta sa ca nou candidat al Partidului Democrat.

Propaganda rusă a pus tunurile pe Kamala Harris/ FOTO:Arhiva

Propaganda rusă a pus tunurile pe Kamala Harris/ FOTO:Arhiva

Linia a fost dată, așa cum se întâmplă adesea, de propagandiștii și purtătorii de cuvânt ai statului. Luni seară, la emisiunea de la televiziunea de stat a lui Vladimir Soloviov, unul dintre invitați a declarat. spre deliciul prezentatorului: „Kamala cu un buton nuclear este mai rea decât o maimuță cu o grenadă”. Rasismul și suveranismul rusesc de extremă dreapta au fuzionat magic pentru a o ataca pe posibila contracandidată a lui trump Cel care a pronunțat acest tip de orientări nu a fost un oarecar sau un trol anonim de pe internet, ci decanul Facultății de Politică Globală de la Universitatea de Stat din Moscova, Andrei Sidorov.

Vladimir Soloviov, gazda unui popular talk-show de seară difuzat pe canalul Rossia 1 și unul dintre cei mai loiali prezentatori ai Kremlinului, a glumit pe seama vârstei lui Biden ( 81 de ani), spunând: „Bunicule, dacă ai fost luat ostatic, fă cu ochiul”.

Invitații emisiunii sale s-au întrebat, de asemenea, dacă președintele american era conștient de retragerea sa din alegeri după performanța sa uluitoare la dezbaterea de luna trecută.

Toată lumea care urmărește situația din SUA se întreabă - este Biden conștient de declarația emisă sub semnătura sa care spune că nu mai participă la cursa electorală?” a declarat în direct purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

Zaharova a cerut o anchetă privind „complotul dintre mass-media americane şi anumite cercuri politice“, care ar fi ascuns adevărul despre starea mintală a preşedintelui Biden.

Postul Rossia 1 a difuzat o bucată din declarația lui Biden cu titlul „obosit și rănit”, iar unul dintre corespondenții canalului în SUA a declarat: „S-ar părea că Joe Biden nu s-a retras din cursa electorală, ci a murit”.

Kremlinul a declarat duminică târziu că va continua să urmărească campania electorală, dar în rest a subliniat că principala prioritate a Rusiei este războiul său în curs împotriva Kievului.

„Mai sunt patru luni până la alegerile americane. Și acesta este un timp lung, în timpul căruia se pot schimba multe. Trebuie să ne concentrăm atenția, să urmărim ce se întâmplă în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru canalul de știri Telegram Shot.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii