Mai multe proprietăți ale unui fost ministru de Finanțe, scoase la licitație de ANAF. Câți bani are de dat statului

Mai multe proprietăți ale unui fost ministru de Finanțe, scoase la licitație de ANAF. Câți bani are de dat statului

Fostul Ministru al Finanțelor , Sebastian Vlădescu, condamnat la 7 ani și 4 luni, de închisoare pentru corupție, are mari probleme cu Fiscul.

Sebastian Vladescu Sectia, la 6 Politie.  Foto Inquam Photos George Calin

Sebastian Vladescu Sectia, la 6 Politie. Foto Inquam Photos George Calin

Vlădescu este pe punctul de a-și pierdea averea, după ce ANAF i-a scos la licitația mai multe proprietăți aflate in Capitală și în județul Prahova după ce instanțele de judecată au dispus confiscarea șpăgilor primite de fostul demnitar.

Potrivit stirileprotv.ro, ANAF organizează, la sfârștul lunii iunie, nouă licitații și scoate la vânzare proprietăți care îi aparțin lui Sebastian Vlădescu.

Fostul Ministru al Finanțelor este închis de anul trecut, după ce a fost condamnat la 7 ani și 4 luni cu executare pentru corupție.

Este acuzat că a primit ilegal comisioane de milioane pentru modernizarea căii ferate București-Constanța. Acum, trebuie să dea statului aproape 4 milioane de lei și peste 2 milioane de euro.

Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.

În același dosar a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și Mircea Costea, cumnatului Mircea Geoană. În cazul lui Cristian Boureanu, Curtea Supremă a decis că faptele s-au prescris.

În cazul fostului ministru al Finanțelor , condamnat inițial la 8 ani și 6 luni de închisoare, instanța a decis condamnarea la 6 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de trafic de influență și 1 an și 4, însemnând sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

Totodată, instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii