Magicianul David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual inadecvat

Magicianul David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual inadecvat

Celebrul magician american David Copperfield revine în atenţia publicului după ce The Guardian a publicat o anchetă potrivit căreia mai multe femei l-au acuzat de comportament sexual inadecvat.

David Copperfield, foto Profimedia

David Copperfield, foto Profimedia

Mai mult de jumătate dintre acuzații provin de la femei care au declarat că erau minore la momentul producerii faptelor. Unele au spus că aveau doar 15 ani, deși este posibil ca el să nu le fi cunoscut vârsta reală.

În total, 16 femei l-au acuzat pe David Copperfield de comportament sexual inadecvat de-a lungul timpului. Mai mult de jumătate au spus că erau adolescente la momentul când s-au petrecut faptele, iar trei dintre ele au afirmat că ar fi fost drogate de către acesta înainte de a întreţine relaţii sexuale. Avocații lui Copperfield spun că acuzațiile sunt „nu numai complet false, dar și complet neverosimile”.

Potrivit publicaţiei The Guardian , care a realizat o serie de reportaje ce s-au bazat pe interviuri cu peste 100 de persoane și pe dosare ale instanțelor de judecată și ale poliției, acuzaţiile împotriva iluzionistului în vârstă de 67 de ani acum se întind de la sfârșitul anilor 1980 până în 2014. Unele dintre femei au declarat că abia în urma mișcării #MeToo s-au simțit capabile să vorbească despre presupusele lor experiențe cu Copperfield.

Avocații magicianului, care au recunoscut că au existat în trecut „numeroase afirmații false” făcute împotriva lui, au precizat că acesta „nu a acționat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu cineva minor”. Ei au susţinut că o reprezentare „veridică” a lui Copperfield ar descrie „bunătatea, timiditatea și tratarea bărbaților și femeilor cu respect”, precizând că David Copperfield este un campion al mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să iasă în față și să își spună poveștile despre presupusele abuzuri.

Droguri şi sex

Una dintre cele 16 femei care au denunţat comportamentul inadecvat al lui David Copperfield, Brittney Lewis, a ieșit în public în 2018 cu acuzații potrivit cărora acesta ar fi drogat-o și agresat-o sexual în 1988, când ea avea 17 ani şi era model. Celebrul magician a negat acuzațiile, care au fost publicate în The Wrap, o publicație digitală de știri care se ocupă de media și divertisment.

O altă femeie, Gillian, a spus pentru The Guardian că a avut o experiență similară, susținând că ea și o prietenă au fost drogate și că niciuna nu a fost în măsură să își dea consimțământul înainte ca el să facă sex cu ele. Faptele s-ar fi petrecut în 1993, când ele au fost de acord să se întâlnească cu Copperfield la un pahar de băutură, după unul dintre spectacolele sale.

Avocații lui David Copperfield au negat acuzațiile lui Gillian și au spus că nu au existat astfel de reclamații sau plângeri împotriva lui în locurile în care acesta dădea spectacole la acea vreme, subliniind şi faptul că drogurile „nu fac parte din lumea lui”.

Ancheta The Guardian a evidențiat teme comune în rândul acuzațiilor: mai multe femei au declarat că David Copperfield le-a promis că le va ajuta în cariera lor în modeling sau în industria de divertisment și că a încercat să mențină legătura cu ele și cu părinții lor.

Una dintre femei a afirmat că, după ce l-a întâlnit pe Copperfield la unul dintre spectacolele sale în 1991, când avea 15 ani, acesta a început să o sune noaptea târziu şi că îi trimitea cadouri și bilete la spectacolele sale. După ce a împlinit 18 ani, a spus ea, au făcut sex consensual.

Avocații lui Copperfield nu au contestat faptul că magicianul o cunoștea pe adolescentă și au spus că cei doi au avut o relație legală și consensuală, care a durat patru ani şi nu a fost vorba despre niciun „abuz sexual sau orice altă neregularitate”.

Copperfield, printre numele celebre menţionate în documentele legate de Jeffrey Epstein

Separat de aceste acuzaţii legate de comportament sexual inadecvat, David Copperfield s-a confruntat cu o anchetă amănunțită din cauza asocierii sale cu Jeffrey Epstein. Acesta a fost acuzat de trafic de copii în scopuri sexuale şi s-a sinucis în închisoare în 2019.

David Copperfield s-a numărat printre persoanajele celebre care au fost menționate în documentele judiciare legate de Epstein, care au fost desecretizate în ianuarie.

Includerea numelui lui în ancheta privindu-l pe Jeffrey Epstein nu înseamnă că David Copperfield aa comis o infracțiune. Potrivit unei declarații sub jurământ, Copperfield a întrebat o femeie – care ulterior s-a dovedit a fi una dintre victimele traficantului - dacă era „conștientă de faptul că fetele erau plătite pentru a găsi alte fete” pentru Epstein.

Avocații săi au declarat că David Copperfield auzise un „zvon” despre acest lucru, dar nu avea „nicio cunoștință sau convingere că se întâmpla ceva nepotrivit”. Avocații săi au mai spus că nu a văzut „niciun motiv pentru a contacta forțele de ordine sau pentru a ridica problema cu alte persoane”, după ce femeia pe care a întrebat-o nu și-a exprimat nicio îngrijorare. Epstein, au spus avocații, nu era o persoană cu care Copperfield socializa în mod regulat.

„Clientul nostru nu știa despre crimele oribile ale lui Epstein”, au spus avocații săi. „La fel ca restul lumii, el a aflat despre asta din presă”.

Nu a reuşit să facă luna să dispară şi nici suspiciunile legate de comportamentul său

În octombrie 2023, celebrul iluzionist a anunțat că face echipă cu organizația caritabilă globală Salvaţi Copiii pentru un număr cu totul special de magie, programat pentru februarie 2024, când va face să „dispară” luna.

Dar magia nu a avut loc în februarie, așa cum era planificat. Ba mai mult, Organizația Salvați Copiii, care a retras anunțul de pe site-ul său, a declarat că parteneriatul său cu Copperfield s-a încheiat la 4 ianuarie 2024. Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce numele lui Copperfield a fost menționat în dosarele judiciare desecretizate legate de Epstein, dar organizaţia a refuzat să comenteze dacă publicarea acestor documente a stat la baza deciziei sale de a pune capăt parteneriatului.

Pe contul său de Instagram, David Copperfield a postat însă pe 29 februarie că va face face acest număr de magie, numai că „unele evoluții noi și interesante necesită timp suplimentar”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii