Mafia n-a murit!/„Nababă” pesedistă, numită de Predoiu secretar general la Ministerul Justiției!

Mafia n-a murit!/„Nababă” pesedistă, numită de Predoiu secretar general la Ministerul Justiției!

Premierul Ludovic Orban a completat echipa lui Predoiu de la Justiţie cu doar o zi înainte de demiterea Guvernului. Elena Petraşcu, funcţionar promovat de PSD în numeroase consilii de administraţie, care în 2018 a ajuns să câştige peste 600.000 de lei, a fost numită secretar general al instituţiei, adică omul care ştie tot ce mişcă în minister, dezvăluie  Adevărul.

Pe 4 februarie, zi în care Guvernul Orban a încercat să adopte nu mai puţin de 25 de ordonanţe de urgenţă, într-o şedinţă care a ţinut până spre miezul nopţii, PNL a făcut şi mai multe numiri în echipa guvernamentală.

Printre noii numiţi a fost şi Elena Petraşcu, un funcţionar care în ultimii ani a fost membră în consilii ale Administraţiei Porturilor, CFR Infrastructură, Eximbank, Registrul Auto Român, Telekom, dar şi pe poziţii-cheie din ministere, fiind promovată mai mereu de PSD.

Noua funcţie a acesteia începând cu 4 februarie este de secretar general al Ministerului Justiţiei.

Pe lângă faptul că a adunat numeroase funcţii, Elena Petraşcu a ieşit în evidenţă şi pentru veniturile mari încasate de la stat în 2018, după cum arată declaraţiile de avere depuse în 2019. Elena Petraşcu a fost în consiliile de administraţie de la societăţile Telecomunicaţii SA, TROM SA şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA (APM), de unde a încasat 68.025 lei, 137.500 de lei şi, respectiv, 88.997 de lei, adică, în total, 294.522 lei.

În plus, pe lângă salariul de secretar general al Ministerului Transporturilor, adică de 73.815 lei, Elena Petraşcu a mai beneficiat de încă 239.628 lei de la Eximbank. În total, aproximativ 607.000 de lei, adică în jur de 130.000 de euro în 2018.

Cine e Elena Petraşcu, noul secretar general al MJ

Elena Petraşcu, absolventă a Facultăţii de Drept (1995) şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), şi-a început cariera de funcţionar al statului în 1997, când a ocupat postul de consilier juridic al Ministerului Transporturilor. A reuşit să avanseze treptat pe funcţii, fiind promovată mai ales în timpul guvernărilor PSD.

În 2001, în perioada Guvernului Năstase Petraşcu a fost numitĂ director general în Ministerul Transporturilor, funcţie deţinută până în 2007. În timpul guvernărilor liberale, Petraşcu a fost mutată de la o funcţie la altă, fiind director general în cadrul Ministerului Integrării Europene, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale sau director adjunct al Loteriei Române.

Revenirea la putere a PSD a însemnat o nouă perioadă de promovare a Elenei Petraşcu. În mai 2014, Dan Şova a numit-o secretar general al Ministerului Transporturilor, fiind plasată de acesta şi în Consiliul de Administraţie al ROMATSA.

După plecarea lui Şova de la minister, în iunie 2014 Petraşcu a rezistat doar câteva luni, fiind trecută în ianuarie 2015 la Secretariatul general al Guvernului pe funcţia de inspector guvernamental.

Lucian Şova, ministru al Comunicaţiilor în perioada iunie 2017 - ianuarie 2018, a numit-o pe Elena Petraşcu director interimar al Poştei Române, în octombrie 2017, funcţie pe care a deţinut-o până pe 20 februarie 2018. Odată cu trecerea lui Lucian Şova de la Comunicaţii la Transporturi, Petraşcu a fost readusă în acest minister, pe funcţia de secretar general. A rezistat şi după demiterea lui Şova, iar în ianuarie 2019, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, îşi delega mare parte din atribuţii acesteia, Petraşcu fiind pusă să coordoneze majoritatea structurilor din instituţie.



populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…