MAE le cere cetățenilor români să evite „orice călătorie în Iran”

MAE le cere cetățenilor români să evite „orice călătorie în Iran”

Având în vedere situația recentă din Iran, Ministerul Afacerilor Externe a recomandat, printr-un comunicat de presă, evitarea călătoriilor în această țară. A fost emisă o atenționare de călătorie nivel 8/9.

Atenționare de călătorie pentru Iran. Foto: Arhivă

Atenționare de călătorie pentru Iran. Foto: Arhivă

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea fermă de a evita orice călătorie.

MAE subliniază că, pe fondul recentelor evoluţii ale situaţiei de securitate din zona Golfului, mai multe companii de transport aerian au luat decizia de a introduce un traseu ocolitor pentru cursele ce tranzitau Golful, Golful Oman sau Strâmtoarea Ormuz, în condiţiile unui risc real la adresa siguranţei călătorilor şi echipajului. Pe cale de consecință, MAE le recomandă cetățenilor români să evite călătoriile cu avionul peste Golf, Golful Oman şi Strâmtoarea Ormuz.

De asemenea, MAE le reamintește cetățenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să se asigure că au în permanență asupra lor un telefon mobil cu acumulatorul încărcat și credit pentru a putea contacta, la nevoie, misiunea diplomatică și să se informeze în prealabil din mass-media locale și internaționale asupra situaţiei de securitate din zonă”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor aflați în Iran să își semnaleze prezența la Ambasada României la Teheran.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:

Adresa: Str. Shahid Meshki nr. 89 (Str. Fakhrabad nr. 22, Bd. Baharestan), Teheran.

Telefon: +98 21 77647570; +98 21 77534658 (la aceste numere de telefon NU se furnizează informații consulare).

Website: http://teheran.mae.ro / E-mail: teheran@mae.ro, teheran.consul@mae.ro.

Cetățenii români pot cere asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Teheran: +98 21 77539041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Ba mai mult, cei care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Teheran: +98 21 77647570.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

5 Foarte interesante amănunte...